304
Από την Κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή του Διακοπτού Αχαΐας νωρίτερα τον Ιούλιο | Menelaos Michalatos / InSitu.photos / SOOC

Πυροσβεστική: Πάνω από 60 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2023, 19:19
Από την Κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή του Διακοπτού Αχαΐας νωρίτερα τον Ιούλιο
|Menelaos Michalatos / InSitu.photos / SOOC

Πυροσβεστική: Πάνω από 60 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2023, 19:19

Συνολικά 62 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο (Ω/18:00/30-07-2023 έως Ω/18:00/31-07-2023), οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας η Πυροσβεστική.

Μεταξύ άλλων οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Αγιος Γεώργιος Θάσου. Επιχείρησαν 56 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, καθώς και πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνέδραμαν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν και οι ακόλουθες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα την ίδια ημέρα

  • σε χαμηλή βλάστηση, στο Βρανά Αττικής, όπου επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα
  • σε δασική έκταση στο Δομοκό Φθιώτιδας, όπου επιχείρησαν 25 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 8 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη και
  • σε δασική έκταση, στον Κρουσώνα Ηρακλείου Κρήτης, όπου επιχείρησαν 52 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ επιχείρησε κι ένα ελικόπτερο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ολοι οι πολίτες παρακαλούνται «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών», κατέληξε το δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δύο ακόμη συλλήψεις

Ενας άνδρας συνελήφθη τη Δευτέρα από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Οινοφύτων, και στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση σε κάδους απορριμμάτων, καθώς και σε ξηρά χόρτα, στη θέση «Πλάκα» Δηλεσίου, του δήμου Τανάγρας Βοιωτίας.

Ενας άλλος άνδρας συνελήφθη, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε ξηρά χόρτα, εντός αγροτικής έκτασης, στην Τ.Κ. Τσουκαλαίικων, του δήμου Οιχαλίας, Μεσσηνίας.

Για τα παραπάνω περιστατικά ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Εξάλλου, σύμφωνα με έτερη ανακοίνωση των Αρχών, ανακριτικοί υπάλληλοι της Π.Υ. Εδεσσας επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο σε άνδρα για πρόκληση πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου, επί της οδού Εγνατίας, του δήμου Σκύδρας, στην Πέλλα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...