280
Εικόνα από τη στιγμή της έκρηξης του πυραύλου ενώ αυτός προσεδαφιζόταν. Παρόλα αυτά, η δοκιμή θεωρείται επιτυχής | REUTERS/Gene Blevins

Πύρινο τέλος για τον πύραυλο που θα στείλει ανθρώπους στον Αρη

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2020, 15:54
Εικόνα από τη στιγμή της έκρηξης του πυραύλου ενώ αυτός προσεδαφιζόταν. Παρόλα αυτά, η δοκιμή θεωρείται επιτυχής
|REUTERS/Gene Blevins

Πύρινο τέλος για τον πύραυλο που θα στείλει ανθρώπους στον Αρη

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2020, 15:54

Οι δύο πλουσιότεροι άνθρωποι αυτή τη στιγμή στον κόσμο ανάμεσα στα άλλα δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαστημικής έρευνας. Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon έχει ιδρύσει την Blue Origin έχοντας θέσει ως στόχο την επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη. Ο Ελον Μασκ έχει ιδρύσει την Space X, η οποία έχει πολυσύνθετη δραστηριότητα.

Στόχος του Μασκ είναι η ανάπτυξη τεχνολογίας που θα στείλει, και μάλιστα πολύ σύντομα, ανθρώπους στον Αρη. Οραματίζεται μάλιστα αποικίες με εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια ανθρώπους στον Κόκκινο Πλανήτη εντός των επόμενων 30 ετών. Για αυτόν τον σκοπό η εταιρεία του κατασκευάζει έναν σούπερ επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο που θα μεταφέρει σε πολύ μεγάλη απόσταση από τη Γη τα γεμάτα ανθρώπους διαστημόπλοια με προορισμό τον Αρη. Υστερα από καθυστέρηση λόγω καιρικών συνθηκών, πραγματοποιήθηκε η δοκιμή ενός πρωτοτύπου του πυραύλου.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC, το πρωτότυπο, που είχε μικρότερο μέγεθος από αυτό του κανονικού πυραύλου, εκτοξεύτηκε κανονικά και ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα την πτήση του.

Ομως, ενώ ο πύραυλος επέστρεφε στη βάση του και ήταν έτοιμος να προσεδαφιστεί, έγινε μια έκρηξη που τον κατέστρεψε ολοσχερώς. Παρόλα αυτά, οι επιτελείς της Space X ανέφεραν ότι η δοκιμή ήταν πετυχημένη, αφού πήραν όλα τα δεδομένα που χρειάζονταν για τη συνέχιση της κατασκευής του πυραύλου.

Ο Μασκ μάλιστα έκανε λόγο για θρίαμβο και σε ανάρτηση του στο Twitter ανέφερε «Άρη ερχόμαστε!!».

Έχει μάλιστα δηλώσει ότι σκέφτεται σοβαρά να είναι επιβάτης στο πρώτο κιόλας επανδρωμένο ταξίδι που γίνει στον Κόκκινο Πλανήτη, χωρίς να τον νοιάζει αν τελικά δεν κατορθώσει να επιστρέψει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...