274
Πολύ κοντά στο Santu Lussurgiu της Σαρδηνίας οι φλόγες | Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS

Πύρινη κόλαση στη Σαρδηνία – δύο αεροσκάφη έστειλε η Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2021, 10:27
Πολύ κοντά στο Santu Lussurgiu της Σαρδηνίας οι φλόγες
|Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS

Πύρινη κόλαση στη Σαρδηνία – δύο αεροσκάφη έστειλε η Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2021, 10:27

Η περιφέρεια της Σαρδηνίας κήρυξε το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν οι πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Οριστάνο.

Πάνω από 1.500 άνθρωποι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τα οποία απειλούνται ή καταστράφηκαν από τις φλόγες.

Συνολικά, επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο 7.500 πυροσβέστες, εθελοντές, άνδρες και γυναίκες του ιταλικού στρατού και της Πολιτικής Προστασίας.

Εικόνα καταστροφής από το πέρασμα της φωτιάς στο Κούλιερι της Σαρδηνίας – CRONACHE NUORESI via REUTERS

Εκτός από τη χώρα μας, και η Γαλλία ανακοίνωσε ότι αποστέλλει δύο Καναντέρ, τα οποία θα συνδράμουν τα ιταλικά αεροσκάφη και ελικόπτερα στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Κύρια προσπάθεια των πυροσβεστών στη φάση αυτή είναι να μην επεκταθεί η φωτιά σε παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού.

Φλόγες δίπλα στον δρόμο, στην περιοχή του Κούλιερι – CRONACHE NUORESI via REUTERS

Ζούμε ώρες ανησυχίας και απερίγραπτου πόνου», δήλωσε ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας, Κρίστιαν Σολίνας, ο οποίος ζήτησε έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, με σύντομο ανακοινωθέν της ιταλικής κυβέρνησης, εξέφρασε τη συμπαράσταση και την εγγύτητά του προς τους κατοίκους της Σαρδηνίας, με τη διαβεβαίωση ότι παρακολουθεί συνεχώς όλες τις εξελίξεις.

Δύο Καναντέρ από την Ελλάδα

Αμεσα ανταποκρίθηκαν η Ελλάδα και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο αίτημα της Ιταλίας για συνδρομή μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (rescEU).

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε αναρτήσεις τους στο Twitter, η Ελλάδα στέλνει δύο αεροσκάφη Canadair CL-415 για να συνδράμει τη μάχη που δίνει η Ιταλία απέναντι στις καταστροφικές πυρκαγιές στη Σαρδηνία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...