443
66 πυρκαγιές αντιμετώπισε το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική (φωτ. αρχείου) | InTime News / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Πύρινα μέτωπα σε Εύβοια, Ροδόπη, Ανδρο

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2024, 21:37
66 πυρκαγιές αντιμετώπισε το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική (φωτ. αρχείου)
|InTime News / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Πύρινα μέτωπα σε Εύβοια, Ροδόπη, Ανδρο

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2024, 21:37

Σκληρές μάχες με τις φλόγες σε πολλαπλά μέτωπα έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για ακόμη μία ημέρα το Σάββατο, καταφέρνοντας να θέσουν υπό έλεγχο τα μέτωπα σε Ηλεία, Υδρα –πρόκειται για πυρκαγιές που ξέσπασαν την Παρασκευή– αλλά και δυνητικά επικίνδυνες φωτιές στην Αττική, μεταξύ άλλων.

Νωρίς το βράδυ της ίδιας ημέρας, ωστόσο, οι Αρχές συνέχιζαν τις προσπάθειες για να οριοθετηθούν άλλα μέτωπα, σε πολλές περιοχές της χώρας, με τις πυρκαγιές σε Εύβοια, Ροδόπη και Ανδρο να προκαλούν τη μεγαλύτερη ανησυχία.

Στη φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα στην Εύβοια, πολύ κοντά στο χωριό Κοντοδεσπότι και «απειλώντας» να μπει σε δασική έκταση, επιχειρούσαν 50 πυροσβέστες και 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων καθώς και εναέρια μέσα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση.

Στη φωτιά στις Σάπες Ροδόπης έσπευσαν 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Εστάλη μάλιστα μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Ασκητές, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στην Ανδρο οι πυροσβέστες εξακολουθούσαν να αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες το απόγευμα, καθώς ισχυροί άνεμοι δυσκόλευαν το έργο τους. Στο σημείο επιχειρούσαν 39 πυροσβέστες, 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου, δύο αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα και πολλοί εθελοντές. Νωρίτερα, λόγω της φωτιάς, εστάλη μήνυμα από το 112, καλώντας όσους βρίσκονται στις περιοχές Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά να απομακρυνθούν προς τη Χώρα της Ανδρου.

Στη Λακωνία και συγκεκριμένα στη Σπάρτη, κοντά στην περιοχή Κάστρο, η εικόνα ενός ακόμη μετώπου έδειχνε καλύτερη, σύμφωνα την Πυροσβεστική. Από εδάφους επιχειρούσαν 16 πυροσβέστες με έξι οχήματα ενώ υπάρχει και συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Αναφορικά με την πυρκαγιά που ξεκίνησε το προηγούμενο 24ωρο στο Μαστραντώνη Αχαΐας και επεκτάθηκε στην Ηλεία, οι Αρχές ανέφεραν πως δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην περιοχή. Εξακολουθούσαν, ωστόσο, να επιχειρούν, 180 πυροσβέστες με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα.

  • Σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό στον οποίο αναφέρθηκε η ΕΡΤ, η συγκεκριμένη φωτιά κατέστρεψε τουλάχιστον έξι κατοικίες.

Δύσκολη ημέρα και στην Αττική, όπου ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν άμεσα οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στο Μαρκόπουλο –οριοθετήθηκε μέσα σε μόλις 45 λεπτά– και στα Καλύβια –ελέγχθηκε μέσα σε μία ώρα με τη συμμετοχή δύο αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου.

66 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Από τις έξι το απόγευμα της Παρασκευής έως τις έξι το απόγευμα του Σαββάτου εκδηλώθηκαν 66 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 52 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 14, ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου η Πυροσβεστική.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...