204
Οι μέγιστες αισθητές θερμοκρασίες στη χώρα το απόγευμα της Παρασκευής | Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr

«Πυρακτώθηκε» ο Ισθμός της Κορίνθου: 50 βαθμοί Κελσίου η αίσθηση της θερμοκρασίας!

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2023, 21:42
Οι μέγιστες αισθητές θερμοκρασίες στη χώρα το απόγευμα της Παρασκευής
|Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr

«Πυρακτώθηκε» ο Ισθμός της Κορίνθου: 50 βαθμοί Κελσίου η αίσθηση της θερμοκρασίας!

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2023, 21:42

Το απίστευτο νούμερο των 50 βαθμών Κελσίου έφτασε η αίσθηση της θερμοκρασίας στον Ισθμό της Κορίνθου, το απόγευμα της Παρασκευής, την πιο καυτή ημέρα στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οπως κατέγραψε το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Meteo, οι μέγιστες θερμοκρασίες κυμάνθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς.

Συγκεκριμένα, 41 μετεωρολογικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα, κατέγραψαν μέγιστες άνω των 40 βαθμών Κελσίου, ενώ σε τρεις από αυτούς, η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 42 βαθμούς.

Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στo Ακρωτήρι Χανίων και ήταν ίση με 42.6 βαθμούς Κελσίου.

Μέγιστες θερμοκρασίες το μεσημέρι της Παρασκευής, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr

Επιπλέον, έντονη δυσφορία και υψηλές τιμές αισθητής θερμοκρασίας (Heat index) καταγράφηκαν σε περιοχές με υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με υψηλή σχετική υγρασία.

Αναλυτικότερα, στον Ισθμό της Κορίνθου το απόγευμα της Παρασκευής, καταγράφηκε αισθητή θερμοκρασία στους 50 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Πρέβεζα η αισθητή θερμοκρασία έφτασε τους 49 βαθμούς Κελσίου.

Ακολούθησαν με 49 βαθμούς Κελσίου η Πρέβεζα, ενώ από 48 έως 48,3 βαθμούς είχαμε σε Αμφιλοχία, Γιαννιτσά, Μακροχώρι Βέροιας και Αμπελόκηπους στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...