282
φωτ. αρχείου | AΠΕ-ΜΠΕ/ Δημήτρης Τοσίδης

Πυρά στο Σουφλί Εβρου: Και δεύτερο χειρουργείο για τον τραυματισμένο συνοριοφύλακα

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2024, 09:47
φωτ. αρχείου
|AΠΕ-ΜΠΕ/ Δημήτρης Τοσίδης

Πυρά στο Σουφλί Εβρου: Και δεύτερο χειρουργείο για τον τραυματισμένο συνοριοφύλακα

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2024, 09:47

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο 56 συνοριοφύλακας που τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα από πυρά προερχόμενα από την τουρκική πλευρά στον Εβρο.

Το σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου,  περίπου στις 18.30,  όταν κατά τη διάρκεια περιπολίας σε παρέβρια περιοχή στο Σουφλί Εβρου για την αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών, ο συνοριοφύλακας και τρεις ακόμη συνάδελφοί του δέχθηκαν πυρά από την τουρκική πλευρά των συνόρων.

Με τραύματα στην αριστερή κοιλιακή χώρα, ο 56χρονος μεταφέρθηκε αρχικά από τους συναδέλφους του στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Οπως έγινε γνωστό θα χρειαστεί και δεύτερο χειρουργείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όταν άνοιξε τα μάτια του, τα πρώτα του λόγια ήταν οι ευχαριστίες του προς τους γιατρούς που τον χειρούργησαν το βράδυ του Σαββάτου.

«Σε ευχαριστώ πολύ γιατρέ που με έσωσες. Ευχαριστώ τον Θεό. Νιώθω δυνατός», φέρεται να είπε.

Για λίγα χιλιοστά ο συνοριοφύλακας γλίτωσε τα χειρότερα, είπαν στο Οpen oι γιατροί που τον χειρούργησαν. «=Αν η σφαίρα πήγαινε δύο χιλιοστά πιο κάτω, τα πράγματα θα ήταν δυσκολότερα καθώς μπορεί να έχανε το λεπτό του έντερο», περιέγραψαν.

Ο 56χρονος νοσηλεύεται πλέον σε σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και όπως προαναφέρθηκε, αναμένεται να υποβληθεί και σε νέα χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση του τραυματισμού του.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εν τω μεταξύ η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για το αιματηρό περιστατικό αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία από τα μέσα επιτήρησης της μεθορίου. Ολα δείχνουν πάντως, ότι τα πυρά προήλθαν από λαθροδιακινητές, που όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχα περιστατικά στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, δεν λογαριάζουν τίποτα προκειμένου να φέρουν εις πέρας την «αποστολή» τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...