455
Ενα από τα δύο καγκουρό που κατάφεραν να επιζήσουν από τους λαθρεμπόρους της Ινδίας | BENGAL SAFARI PARK

Πώς βρέθηκαν καγκουρό στην Ινδία;

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2022, 12:48
Ενα από τα δύο καγκουρό που κατάφεραν να επιζήσουν από τους λαθρεμπόρους της Ινδίας
|BENGAL SAFARI PARK

Πώς βρέθηκαν καγκουρό στην Ινδία;

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2022, 12:48

Οταν χωρικοί που περπατούσαν αμέριμνοι κατά μήκος ενός δρόμου, έξω από το χωριό τους στην Ινδία, αντίκρισαν ξαφνικά τρία αποπροσανατολισμένα, αδύναμα και πεινασμένα ζώα, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους.

Το πρώτο που έκαναν ήταν να ειδοποιήσουν τους υπεύθυνους του δασαρχείου, καθώς δεν είχαν δει ποτέ παρόμοια ζώα. Οι υπεύθυνοι τους είπαν ότι είναι καγκουρό, τα οποία συναντώνται κυρίως στην Αυστραλία, αλλά δεν έχουν βρεθεί ποτέ στην Ινδία.

Τα καγκουρό διασώθηκαν από τους υπεύθυνους του δασαρχείου και ακολούθως μεταφέρθηκαν σε πάρκο άγριας ζωής για να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα. Ωστόσο, το ένα δεν τα κατάφερε και έχασε τη ζωή του λίγες ημέρες αργότερα. Πολύ σύντομα, τα βίντεο με τα καγκουρό που είχαν τραβήξει οι έκπληκτοι από το θέαμα χωρικοί έγιναν viral στην Ινδία.

«Πώς στην ευχή εμφανίζονται καγκουρό στη Δυτική Βεγγάλη», αναρωτήθηκε ένας χρήστης του Twitter.

«Τα ζώα πιθανότατα αφέθηκαν ελεύθερα στo ύπαιθρο κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας», εξηγεί στο BBC o Ντεμπάλ Ρέι, επικεφαλής φύλακας για την άγρια ζωή στη Δυτική Βεγγάλη.

Οταν ο ίδιος πληροφορήθηκε ότι κάποια εξωτικά ζώα μεταφέρονταν λαθραία στην περιοχή του, ειδοποίησε αμέσως την ομάδα του. Ενεργώντας άμεσα, οι αστυνομικοί άρχισαν να ελέγχουν τα οχήματα σε μία από τις βασικές διαδρομές για την είσοδο στη Δυτική Βεγγάλη.

«Οι λαθρέμποροι μάλλον το κατάλαβαν και εγκατέλειψαν τα ζώα στον αυτοκινητόδρομο. Στόχος ήταν να μεταφερθούν σε ιδιωτικές φάρμες αναπαραγωγής στη Νοτιοανατολική Ασία», σημείωσε ο Αγνι Μίτρα, αναπληρωτής διευθυντής του περιφερειακού γραφείου Ελέγχου Αγριας Ζωής, προσθέτοντας ότι οι λαθρέμποροι συχνά περνούν εξωτικά ζώα από τα σύνορα της Ινδίας, μέσω της Μιανμάρ.

Ακτιβιστές της άγριας ζωής υποστηρίζουν ότι η κατοχή ενός εξωτικού κατοικιδίου θεωρείται ότι δίνει κύρος στους κατοίκους διαφόρων περιοχών στην Ασία.

«Λίγο καιρό πριν, είχαν κατασχεθεί ζέβρες στο Μπαγκλαντές, οι οποίες προορίζονταν για έναν ιδιωτικό ζωολογικό κήπο στην Ινδία», είπε ο Σουμπχομπρότο Γκος, ακτιβιστής της ομάδας World Animal Protection.

Στο μεταξύ, τα δύο καγκουρό που επιβίωσαν ονομάστηκαν Αλεξ και Ξαβιέ και φιλοξενούνται στο πάρκο Bengal Safari, όπου η κατάσταση της υγείας τους βελτιώνεται.

«Εχουν μερική μυϊκή ατροφία, η οποία είναι συνηθισμένη στα καγκουρό όταν τα στριμώχνουν σε μικρούς χώρους, κατά τη διάρκεια της λαθραίας μεταφοράς τους», εξηγεί ο Ντεμπάλ Ρέι.

«Αν νιώσουν άνετα, ίσως καταφέρουμε να τα παρουσιάσουμε στο κοινό που επισκέπτεται τον ζωολογικό κήπο. Αλλά πρέπει να περάσουν τη ζωή τους σε ζωολογικό κήπο. Δεν μπορούμε να τα απελευθερώσουμε στη φύση, καθώς η Ινδία δεν είναι ο φυσικός τους βιότοπος και δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν», καταλήγει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...