481
|

Πώς το Αttica TV γίνεται «Πατούλης ΤV» με €210.000

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2019, 16:42

Πώς το Αttica TV γίνεται «Πατούλης ΤV» με €210.000

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2019, 16:42

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της Τετάρτης με αντικείμενο εισήγηση για την έγκριση συνεργασίας της Περιφέρειας με το τοπικό κανάλι (χαμηλής θεαματικότητας) Αttica TV και την υπογραφή σχετικής σύμβασης συνολικού ύψους 210.000 ευρώ.

Βάσει της εισήγησης, αντικείμενο της σύμβασης είναι:

  1. Να ενισχυθεί η προβολή της Αττικής μέσω της παρουσίασης των αναπτυξιακών δράσεων της Περιφέρειας Αττικής
  2. Να προβληθεί το πρόγραμμα, η ειδησεογραφία, οι εκδηλώσεις (λόγου, πολιτισμού, αθλητικές), οι αναπτυξιακές δραστηριότητες της Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με τις καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμοδιότητές της
  3. Να πληροφορηθεί ειδικότερα, το κοινό για την δημιουργία ή εκμετάλλευση αναψυκτηρίων, επιμορφωτικών κέντρων, συνεδριακών κέντρων, εκθεσιακών κέντρων, αθλητικών κέντρων, την εκτέλεση επιμορφωτικών και άλλων συναφών προγραμμάτων, την προβολή κάθε δραστηριότητας που σχετίζεται με την αναβάθμιση την ποιότητας ζωής των κατοίκων της Περιφέρειας Αττικής
  4. Να ενισχυθεί η προβολή των αναγκών των κατοίκων όλης της Περιφέρειας Αττικής αλλά και των δράσεων και των 66 δήμων της Περιφέρειας Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών, η τηλεοπτική κάλυψη εκδηλώσεων και η μετάδοση σχετικών σποτ προβολής του έργου της Περιφέρειας.

Στις δαπάνες που ζητείτο να εγκριθούν, περιλαμβάνονταν οι αμοιβές 16 δημοσιογράφων, τριών οπερατέρ, ενός σκηνοθέτη και ενός ηχολήπτη, δύο οδηγών, δύο μοντέρ, η αγορά εξοπλισμού 6.500 ευρώ τον μήνα, προέγκριση καυσίμων συνολικού ύψους 8.000 ευρώ, διοικητικές αμοιβές 5.000 ευρώ, μέχρι και ενοίκια 15.000 ευρώ και συνδρομή στη Digea 10.000 ευρώ μηνιαίως!

Το συνολικό κόστος για την αγορά τηλεοπτικού χρόνου διάρκειας οκτώ ωρών ημερησίως στο Αttica TV, ανέρχεται σε 42.000 ευρώ τον μήνα, με το συνολικό ύψος της σύμβασης στις 210.000 ευρώ (δεδομένου ότι είναι πεντάμηνης διάρκειας).

Παρά τις αντιδράσεις για τη χρηματοδότηση αυτή του καναλιού από την Περιφέρεια (οι εντονότερες προήλθαν από την παράταξη Σγουρού), ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, κατάφερε τελικά να κερδίσει – έστω και οριακά – την ψηφοφορία που διεξήχθη στο Συμβούλιο, με46  ψήφους υπέρ (ανάμεσά τους και αυτές πέντε συμβούλων εκλεγμένων με τον Γιάννη Σγουρό, καθώς η παράταξη του κ. Πατούλη έχει 41 ψήφους σε σύνολο 101 περιφερειακών συμβούλων) έναντι 43 κατά.

Η κόντρα Πατούλη – Σγουρού ξέφυγε σε πολλά σημεία της θυελλώδους συνεδρίασης, με τονκ. Σγουρό, επικεφαλής της Παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», να υπενθυμίζει μεταξύ άλλων ότι ο κ. Πατούλης είχε προσπαθήσει να περάσει την ίδια συνεργασία με το Attica TV και ως πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δημων Ελλάδας και τον περιφερειάρχη να επικαλείται μέχρι τον αείμνηστο Μιλτιάδη Εβερτ – που όπως είπε, είχε αντιμετωπίσει την ίδια πολεμική το 1986 όταν πήρε την ιστορική απόφαση να ιδρυθούν ελεύθερα δημοτικά ραδιόφωνα- και να διαβεβαιώνει ότι η σύμβαση με το Attica TV θα περάσει από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Μετά από 10 χρόνια μνημονίων ορισμένοι εξακολουθούν να λειτουργούν ως κοτζαμπάσηδες της αυτοδιοίκησης και να πετάνε τα λεφτά δεξιά και αριστερά κατά το δοκούν. Η Περιφέρεια Αττικής δεν είναι η κότα που κάνει τα χρυσά αυγά», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρός και χαρακτήρισε πρόκληση να δίνονται με τέτοια ευκολία εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ένα τοπικό κανάλι μικρής θεαματικότητας.

Η συνέχεια στους τηλεοπτικούς μας δέκτες…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...