344
Φωτογραφία από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας. Σύμφωνα με τον επιθεωρητή, τη μοιραία νύχτα στη βάρδια θα έπρεπε να εργάζονται τρεις σταθμάρχες | INTIMEnews

Πώς πήρε αναρρωτική ενός μήνα ο προϊστάμενος του σταθμάρχη; Κατεπείγουσα έρευνα

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2023, 12:07
Φωτογραφία από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας. Σύμφωνα με τον επιθεωρητή, τη μοιραία νύχτα στη βάρδια θα έπρεπε να εργάζονται τρεις σταθμάρχες
|INTIMEnews

Πώς πήρε αναρρωτική ενός μήνα ο προϊστάμενος του σταθμάρχη; Κατεπείγουσα έρευνα

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2023, 12:07

Μόλις λίγες ώρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο προϊστάμενος του –προσωρινά κρατούμενου πια– σταθμάρχη Λάρισας έσπευσε να πάρει αναρρωτική άδεια ενός μήνα!

Και τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έδωσε εντολή κατεπείγουσας έρευνας προκειμένου να εξεταστεί πώς κατάφερε να εξασφαλίσει ο επιθεωρητής την αναρρωτική άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιθεωρητής έχει τεθεί σε αργία «μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του σταθμάρχη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται  στη σχετική ανακοίνωση (δείτε τη κάτω).

«Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα, από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας».

Ο ίδιος, πάντως, υποστηρίζει ότι η απόφαση «στερείται νομικής βάσης» και επιφυλάσσεται να απαντήσει αφού έρθει στο φως η επίσημη αιτιολόγησή της.

Επικαλούμενος μάλιστα το φύλλο παρουσιών σύμφωνα με το οποίο στη νυχτερινή βάρδια θα έπρεπε να εργάζονται τρεις σταθμάρχες, ένας με βάρδια έως τις 23.00 και άλλοι δύο από τις 22.00 έως τις 07.00,  υποστηρίζει ότι ο πιο έμπειρος εκ των δύο δεν παρουσιάστηκε στην υπηρεσία του, με αποτέλεσμα ο 59χρονος σταθμάρχης να μείνει μόνος του.

«Σε αργία όλοι εμπλεκόμενοι»

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αναρρωτική άδεια δόθηκε στον προϊστάμενο του σταθμάρχη από γιατρό δημόσιου νοσοκομείου, με την έρευνα να επεκτείνεται σε όλους τους τυχόν εμπλεκόμενους.

Η σχετική ανακοίνωση έχεις εξής:

Με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα για να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν. Παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.

Στον ανακριτή προσέρχεται τη Δευτέρα και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας από εκείνη του δυστυχήματος στα Τέμπη. Στόχος της κλήσης του από τον ανακριτή, να συγκεντρωθούν όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες ώστε να σχηματιστεί πλήρης εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ της τραγωδίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κληθούν από τον ανακριτή και άλλα πρόσωπα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...