322
Η Χίλαρι Κλίντον ανταποδίδει το χειροκρότημα, ποζάροντας στο 70ό κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου | REUTERS/Michele Tantussi

Πώς η Χίλαρι Κλίντον έγινε η σταρ της Μπερλινάλε;

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 19:02
Η Χίλαρι Κλίντον ανταποδίδει το χειροκρότημα, ποζάροντας στο 70ό κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου
| REUTERS/Michele Tantussi

Πώς η Χίλαρι Κλίντον έγινε η σταρ της Μπερλινάλε;

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 19:02

Τι δουλειά έχει μια πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ στην Μπερλινάλε; Τι δουλειά έχει η Χίλαρι Κλίντον στο Βερολίνο; Μα είναι η σταρ του φεστιβάλ! Ο βίος και η πολιτεία της γυναίκας που κέρδισε τη λεγόμενη λαϊκή ψήφο των Αμερικανών, αλλά έχασε τις εκλογές από τον Ντόναλντ Τραμπ, είναι το θέμα του ντοκιμαντέρ «Hillary» της Νανέτ Μπέρσταϊν που γυρίστηκε για την τηλεόραση σε τέσσερα μέρη.

Δύο επεισόδια του «Hillary», που θα προβληθεί τον Μάρτιο από την πλατφόρμα Hulu, παρουσιάστηκαν σε ειδικές προβολές στο πλαίσιο της 70ής Μπερλινάλε, με την Κλίντον να συζητά με τους δημοσιογράφους.

«Φοβάμαι για τη δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας για τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ. «Αυτός ο άνθρωπος (ο Τραμπ) δεν πιστεύει σε τίποτε εκτός από την εξουσία του και η πληγή που έχει ανοίξει στη χώρα μου από τις υποσχέσεις που δεν τήρησε και τα πράγματα που έκανε είναι πολύ βαθιά. Για να κλείσει, θα χρειαστεί πολλή δουλειά από τον δημοκρατικό πρόεδρο που ελπίζω να εκλεγεί».

H ίδια πάντως κλήθηκε να μιλήσει και για την καταδίκη (εδώ) του διαβόητου πια κινηματογραφικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ο οποίος υπήρξε διαχρονικά ένας υποστηρικτής των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ.

«Η ετυμηγορία των ενόρκων μιλάει αληθινά από μόνη της. Ηταν καιρός να λογοδοτήσει, αυτή είναι η διαπίστωση των ενόρκων», τόνισε η Χίλαρι, για να προσθέσει:

«Είναι αλήθεια, είχε συνεισφέρει σε όλες τις εκστρατείες των Δημοκρατικών, αυτές του Μπαράκ Ομπάμα, του Τζον Κέρι, του Αλ Γκορ»…

Η Κλίντον με τη σκηνοθέτρια του «Hillary» Νανέτ Μπέρτσαϊν (REUTERS/Michele Tantussi)

Η Κλίντον είπε επίσης ότι η καταδίκη του συγκεκριμένου κινηματογραφικού παραγωγού δεν είναι λόγος για να εμποδισθεί ο οποιοσδήποτε να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση πολιτικών εκστρατειών. Είναι, αντιθέτως, λόγος για να «μπει τέλος στο είδος της συμπεριφοράς» που τον οδήγησε στη φυλακή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...