Πήγε στο σπίτι της να της εγκαταστήσει το internet, αλλά δεν γνώριζε πως αυτή θα ήταν η αρχή ενός ταραχώδους διαζυγίου (για εκείνη) και ενός γάμου (για τον ίδιο).
Ο 27χρονος τότε Ταρέκ Σ. από το Αφγανιστάν πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στην οικία της Κάτια Aλμπρεχτ το 2015 ως τεχνικός για την εγκατάσταση ενός ηλεκτρονικού συστήματος.
Εκείνη, τότε στα 43 της χρόνια, ήταν ακόμη παντρεμένη με τον Τέο Αλμπρεχτ Τζούνιορ, συνιδιοκτήτη και κληρονόμο της αυτοκρατορίας σούπερ μάρκετ Aldi Nord και έναν από τους δέκα πλουσιότερους άνδρες της Γερμανίας, με περιουσία 15,7 δισ. ευρώ.
Τα 16 χρόνια της διαφοράς ηλικίας δεν αποτέλεσαν πρόβλημα για τους δυο τους: ερωτεύτηκαν, η Κάτια παράτησε τον άνδρα της και την όποια οικονομική ασφάλεια που της προσέφερε, και άρχισαν να ζουν μαζί.
Ένα χρόνο μετά, γεννήθηκε ο γιος τους, γεγονός που ώθησε την Κάτια να ζητήσει επισήμως διαζύγιο από τον 69χρονο δισεκατομμυριούχο.
Και ο Τέο Aλμπρεχτ Τζούνιορ συμφώνησε σε μια γενναιόδωρη μηνιαία διατροφή, κουρασμένος ων, όπως λένε τα γερμανικά ΜΜΕ, από το να μπλέξει με δικαστήρια και δικαστικές διαμάχες.
«Αυτό που συνέβη στην Κάτια ήταν πως βαριόταν πάρα πολύ τη ζωή της», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα μία φίλη της Γερμανίδας.
«Τα συνεχή μέτρα ασφαλείας, η απομόνωση, οι κοινωνικοί περιορισμοί. Χρειαζόταν κάτι ενδιαφέρον. Και ο Ταρέκ ήταν τόσο καλός μαζί της, ήταν πολύ χαλαρός, απλός και γενναίος. Συνειδητοποίησε πως υπήρχε πραγματικά δυνατότητα για μια σχέση και το τόλμησε», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την «φίλη», η εξίσου χαλαρή, απλή και γενναία Κάτια αποδέχθηκε μέχρι και το γεγονός πως η αφγανική κουλτούρα θα πρέπει να παίξει έναν ρόλο στην ανατροφή του γιου τους.
Όσο για τον Ταρέκ, που έφτασε στη Γερμανία με τους γονείς του λίγο πριν κλείσει τα οκτώ του χρόνια, το 1996, από την Καμπούλ και βρήκε προσωρινή διαμονή σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Ασάφενμπουργκ της Βαυαρίας, ήδη επαινείται από τα γερμανικά ΜΜΕ ως υπόδειγμα επιτυχημένης κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης, δίχως… παρατράγουδα.
Εκεί ήταν που γράφτηκε για πρώτη φορά ο Ταρέκ στο γερμανικό σχολείο.
Στη συνέχεια μετακόμισε στην Εσση, όπου τελείωσε το γερμανικό σχολείο και αρχικά ονειρευόταν να σπουδάσει ηχολήπτης στο Λονδίνο,όμως η ανάγκη μιας σταθερής εργασίας τον οδήγησε να πιάσει δουλειά σε έναν πάροχο υπηρεσιών Ιντερνετ.
Κάτι που, όλοι πλέον αναγνωρίζουν, πως του άλλαξε την ζωή προς το καλύτερο.
Το μικρό παντοπωλείο που έγινε αλυσίδα
Η Aldi ιδρύθηκε από τους αδελφούς Καρλ και Τέο Αλμπρεχτ το 1946, όταν ανέλαβαν το μικρό παντοπωλείο της μητέρας τους στην Έσση, το οποίο λειτουργούσε από το 1913.
Η επιχείρηση χωρίστηκε σε δύο ξεχωριστές ομάδες το 1960, που αργότερα έγινε Aldi Nord, με έδρα την Έσση και Aldi Süd, με έδρα το γειτονικό Μούλχαϊμ.
Το 1962, εισήγαγε το όνομα Aldi (συντομογραφία του Albrecht Diskont).
Στη Γερμανία, η Aldi Nord και η Aldi Süd έχουν χωριστεί οικονομικά και νομικά από το 1966.
Ο όμιλος Aldi Nord αποτελείται σήμερα από 35 περιφερειακές εταιρείες με περίπου 2.500 υποκαταστήματα.
Η Aldi Süd αποτελείται από 31 περιφερειακές εταιρείες με 1.600 υποκαταστήματα.
Ο όμιλος Aldi λειτουργεί πάνω από 8.000 καταστήματα παγκοσμίως.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News