354
Η Σερ και ο Κααβάν, σε σκηνή από το ντοκιμαντέρ που θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Απριλίου, στις ΗΠΑ | Paramount

Πώς η Σερ έσωσε τον πιο μοναχικό ελέφαντα του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2021, 15:40
Η Σερ και ο Κααβάν, σε σκηνή από το ντοκιμαντέρ που θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Απριλίου, στις ΗΠΑ
|Paramount

Πώς η Σερ έσωσε τον πιο μοναχικό ελέφαντα του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2021, 15:40

Τι κάνει η Σερ στο Πακιστάν εν μέσω πανδημίας και γιατί τραγουδάει σε έναν ελέφαντα; Την απάντηση θα τη μάθετε παρακολουθώντας το ντοκιμαντέρ «Η Σερ και ο πιο μοναχικός ελέφαντας», που θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Απριλίου στις ΗΠΑ.

Ο Κααβάν είναι ένας ελέφαντας που τράβηξε την προσοχή των χρηστών του Ιντερνετ –και της 74χρονης Σερ– όταν αποκαλύφθηκε ότι ζούσε σε άθλιες συνθήκες στον κλειστό και εγκαταλειμμένο πλέον ζωολογικό κήπο του Ισλαμαμπάντ. Επί 35 χρόνια ζούσε με αλυσίδες στα πόδια σε έναν μικρό μίζερο χώρο και κάποτε ήταν η κύρια ατραξιόν του ζωολογικού κήπου. Πριν από αρκετά χρόνια, πέθανε η μοναδική συντροφιά που του είχε απομείνει, μία ελεφαντίνα, από γάγγραινα που της προκάλεσαν οι αλυσίδες.

Η Σερ συστήνεται στον Κααβάν, τον Νοέμβριο του 2020, στο Ισλαμαμπάντ – EPA/SOHAIL SHAHZAD

Ο Κααβάν έγινε επιθετικός, σκότωσε δύο φύλακες και κινούνταν μπρος-πίσω ασταμάτητα όλη μέρα. Οι ελέφαντες είναι το πιο κοντινό στον άνθρωπο θηλαστικό και υποφέρουν και αυτοί από μοναξιά και ψυχολογικές διαταραχές.

Τον Κααβάν αποφάσισε να βοηθήσει ένας γιατρός, ο Σαμάρ Καν, αλλά η παρουσία της Σερ, που έμαθε την ιστορία του μέσω Twitter και ευαισθητοποιήθηκε, ήταν ο καταλύτης για να τα καταφέρει.

Η Σερ εντόπισε έναν οργανισμό για τα άγρια ζώα και έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συνεργαστεί με τοπικούς οργανισμούς και τις πακιστανικές αρχές, προκειμένου να μεταφέρουν τον ελέφαντα σε ένα πιο κατάλληλο μέρος για τη διαβίωσή του.

Επειτα από 35 χρόνια στο Πακιστάν, ο Κααβάν μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε καταφύγιο ελεφάντων στην Καμπότζη, με τη βοήθεια και της Σερ – EPA/MAK REMISSA

Ο Αμίρ Καλίλ, από τον οργανισμό Four Paws International, απέκτησε ισχυρό δεσμό με τον Κααβάν και τον βοήθησε να μη σοκαριστεί κατά τη μεταφορά του, για την οποία χρειάστηκαν μεγάλη κινητοποίηση και συντονισμός.

Η Σερ έγραψε ένα τραγούδι για τον ελέφαντα, πήγε στο Ισλαμαμπάντ και του τραγούδησε μέχρι και… Φρανκ Σινάτρα. Η παρουσία της και μόνο, πάντως, βοήθησε στη διαφήμιση και την απήχηση της προσπάθειας και οι υπεύθυνοι του οργανισμού ελπίζουν ότι αυτό θα φανεί και στην αύξηση των δωρεών για τον σκοπό τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...