487
Στις φλόγες ένα απο τα σταθμευμένα οχήματα έξω απο την οιικία της Ιωάννας Κλάπα | ΥοuΤube

Πώς έγινε η επίθεση έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου – Χρυσοχοΐδης: Οι δράστες θα συλληφθούν [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2024, 10:29
Στις φλόγες ένα απο τα σταθμευμένα οχήματα έξω απο την οιικία της Ιωάννας Κλάπα
|ΥοuΤube

Πώς έγινε η επίθεση έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου – Χρυσοχοΐδης: Οι δράστες θα συλληφθούν [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2024, 10:29

Οι δράστες της καταδρομικής επίθεσης έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου στου Παπάγου, φέρονται να παρακολουθούσαν τον αστυνομικό της σκοπιάς και μόλις μπήκε στο περιπολικό τού έριξαν τη μολότοφ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, όλα δείχνουν ότι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση. Την έρευνα για την καταδρομική επίθεση είχε αναλάβει αρχικά η Κρατική Ασφάλεια, αλλά πλέον έχει περάσει στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής.

Στο ρεπορτάζ της, η ΕΡΤ μετέδωσε ότι οι δράστες -περίπου επτά με δέκα άτομα- έριξαν τουλάχιστον πέντε μολότοφ. Το περιπολικό που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου τυλίχθηκε στις φλόγες. Παρά τον αιφνιδιασμό και τον τραυματισμό του (σε χέρι και πρόσωπο) ο αστυνομικός κατάφερε να εξέλθει του οχήματος και να ειδοποιήσει τους συναδέλφους του για την επίθεση.  Για την κατάσβεση της  φωτιάς που προκλήθηκε, επιχείρησαν οκτώ πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στο protothema.gr όσα έγιναν έξω από την οικία της Ιωάννας Κλάπα λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκαν και τα πρώτα βίντεο λίγα μόλις λεπτά μετά το χτύπημα με τις μολότοφ.

 

«Ολα ξεκίνησαν στις 00:40. Ακούστηκε θόρυβος από τον δρόμο ενώ εγώ βρισκόμουν στο διαμέρισμα. Ακούστηκε ουρλιαχτό, ήταν ο αστυνομικός που ειναι υπεύθυνος για την Ασφάλεια του σπιτιού της προέδρου του Αρείου Πάγου. Κατέβηκα κάτω, πήρα το λάστιχο και προσπαθούσα να σβήσω τη φωτιά μαζί με άλλους δυο γείτονες. Είχε αρπάξει το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου και μια μηχανή που βρισκόταν πίσω από το ΙΧ ενώ η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και έκαψε και ένα δέντρο.

»Τραυματίστηκε ο αστυνομικος που προσπάθησε να τη σβήσει με πυροσβεστήρες που κατέβασε ένας γείτονας. Είχε εγκαύματα στα χέρια του και στο πρόσωπο , μεταφέρθηκε με περιπολικό στο 401», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Οπώς έκανε γνωστό η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλιδου, ο τραυματίας αστυνομικός «νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο. Ενημερωθήκαμε ότι τα εγκαύματά του μπορεί να είναι και δευτέρου βαθμού, γι΄ αυτό έγινε η εισαγωγή του συναδέλφου στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί, Παραμένει εκεί και νοσηλεύεται».

Η πρώτη εκτίμηση -όπως τη μετέφερε και η εκπρόσωπος της Αστυνομίας (εδώ), είναι ότι στόχος των δραστών δεν ήταν η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, αλλά ο αστυνομικός, ο οποίος όπως διευκρινίστηκε, δεν ανήκει στην ασφάλεια της κυρίας Κλάπα, αλλά στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου που έχει αναλάβει την φύλαξη της οικίας της.

Σύμφωνα τελος με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ, έγιναν  εννέα προσαγωγές στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο δεν προέκυψε κάτι εις βάρος των προσαχθέντων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Οι δράστες θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν. Θα εξαλειφθούν τα υπολείμματα που επιμένουν σε τέτοιου είδους δραστηριοτητες», «υποσχέθηκε» από την πλευρά του, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ 100,3, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οπως σημείωσε ο υπουργός, ήδη 1.000 αστυνομικοί των ΟΠΚΕ περιπολούν ημέρα και νύχτα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ έπεται σημαντική ενίσχυση της Αστυνομίας στην Αθήνα με 800 αστυνομικούς που έρχονται από την περιφέρεια και 400 στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που επιστρέφουν και περίπου 500 αστυνομικοί από αποσπάσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...