444
|

Pulse: Προβάδισμα 13,5% για τη ΝΔ – Τι λένε για Δένδια, Eλληνοτουρκικά, εμβολιασμούς

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2021, 22:14

Pulse: Προβάδισμα 13,5% για τη ΝΔ – Τι λένε για Δένδια, Eλληνοτουρκικά, εμβολιασμούς

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2021, 22:14

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 13,5 μονάδες, σύμφωνα με  δημοσκόπηση της Pulse, η οποία αποτυπώνει τις διαθέσεις της κοινής γνώμης για τα Eλληνοτουρκικά, την πανδημία και το εκ νέου άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Στην έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα από τον ΣΚΑΪ, και στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου η ΝΔ, συγκεντρώνει το 38% με αναγωγή επί των εγκύρων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 24,5%.

Επονται το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 9,5% και το «άλλο κόμμα» είναι στο 7,5%.

Στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, πριν από ένα μήνα, τα ποσοστά (χωρίς αναγωγή) ήταν 35% για τη ΝΔ και 24% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός: στο σχετικό ερώτημα, συγκεντρώνει το 44% έναντι 26% για τον Αλέξη Τσίπρα. Ο «κανένας» βρίσκεται στο 27%.

Τρεις στους τέσσερις πολίτες αξιολογούν θετικά τη στάση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα κατά την επίσκεψή του στην οποία συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και τον ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ειδικότερα, το 51% αξιολογεί την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών ως σίγουρα θετική, 24% μάλλον θετική, 7% μάλλον αρνητική και 4% σίγουρα αρνητική.

Ενδιαφέρον είναι το εύρημα της έρευνας ότι, ανεξάρτητα από την παράταξη στην οποία δηλώνουν ότι ανήκουν, οι ερωτώμενοι αξιολογούν θετικά την παρουσία του υπουργού. Η συντριπτική πλειονότητα των κεντρώων, κεντροδεξιών ή δεξιών πολιτών απαντούν θετικά (93%, 95% και 88%, αντίστοιχα), ενώ και το 57% των αριστερών δηλώνει το ίδιο. Ακόμη και οι πολίτες που δηλώνουν άλλο πολιτικό αυτοπροσδιορισμό ή κανένα προσδιορισμό, αξιολογούν θετικά τον υπουργό κατά 53%.

Σε ό,τι αφορά τα ανοιχτά ζητήματα της επικαιρότητας:

  • Το 59% (κυρίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία) ανησυχεί για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού
  • Το 75% όσων δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα απαντούν ότι θα το κάνουν (56% σίγουρα ναι, 19% μάλλον ναι)
  • Σχεδόν ένας στους δύο, το 48%, δηλώνει ικανοποιημένος για την πορεία των εμβολιασμών
  • Το 54% αξιόλογεί θετικά την απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων για το Πάσχα, ενώ το 75% αξιολογεί θετικά το άνοιγμα της εστίασης και των σχολείων.
Ερευνα Opinion

Σήμερα Δευτέρα δημοσιεύτηκε και μια έρευνα της Opinion, στην οποία η ΝΔ προηγείται κατά 16 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση αυτή η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται στο 36,2%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20,2%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός συγκεντρώνει ποσοστό 52%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 18,5%.

Σε ό,τι αφορά την πανδημία, το 51% δείχνει ικανοποιημένο από τη διαχείριση της κυβέρνησης (-2% από τον περασμένο μήνα) ενώ το 48% έχει αρνητική γνώμη. Ικανοποιημένο είναι το 67,4% με την οργάνωση του εμβολιασμού και το 62,2% με τους ρυθμούς εμβολιασμού.

Τέλος, το 47% θεωρεί ότι η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση, έναντι του 42% που διαφωνεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...