309
| In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία-μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2023, 23:12
|In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία-μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2023, 23:12

Η διάταξη με την οποία συμπληρώνεται το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τον έλεγχο των προϋποθέσεων κατάρτισης των εκλογικών συνδυασμών από όλους τους ανώτατους δικαστικούς που συνθέτουν το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, και όχι μόνο από μια πενταμελής Επιτροπή του, έγινε δεκτή από τη Βουλή κατά πλειοψηφία.

Υπέρ της ρύθμισης, η οποία ψηφίστηκε ως τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε της ψηφοφορίας ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 την καταψήφισαν.

Οι «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού – Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα – Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις» αποτέλεσαν το τελευταίο σχέδιο νόμου μέχρι την διακοπή της Ολομέλειας για το Πάσχα και του προγραμματισμένου Κυβερνητικού νομοθετικού έργου της ΙΗ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου.

Επομένως, με αυτό το νομοσχέδιο ολοκληρώνεται το κοινοβουλευτικό έργο της παρουσας Βουλής, καθώς μετά το Πάσχα θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ολοκληρώνοντας την διαδικασία της συζήτησης, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης εστίασε στην επίμαχη τροπολογία, που έχει ως στόχο να βάλει «φρένο» στην εκλογική κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη, επισημαίνοντας πως το κάθε κόμμα ανάλογα με τη στάση που επέλεξε αναλαμβάνει και την ευθύνη του.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε ασκήσει δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο εγκάλεσε για την υιοθέτηση, όπως είπε, των επιχειρημάτων της πλευράς του καταδικασθέντος χρυσαυγίτη (εδώ).

Αναφερόμενος γενικότερα στο σχέδιο νόμου, κ. Βορίδης επισήμανε πως αυτό έχει μόνο θετικές διατάξεις. Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο υπουργός προχώρησε σε έναν εκτενή απολογισμό ανά πεδίο του έργου της κυβέρνησης της ΝΔ και το αντιδιέστειλε με όσα ανέφερε ο πρόεδρος (εδώ) και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...