159
O Oλαφ Σολτς σαστισμένος από την ένταση των διαμαρτυριών των συγκεντρωμένων | DPA/ Carsten Koall

«Ψεύτη – προδότη»: Γιουχαΐσματα κατά Σολτς από διαδηλωτές στο Βρανδεμβούργο

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2022, 09:21
O Oλαφ Σολτς σαστισμένος από την ένταση των διαμαρτυριών των συγκεντρωμένων
|DPA/ Carsten Koall

«Ψεύτη – προδότη»: Γιουχαΐσματα κατά Σολτς από διαδηλωτές στο Βρανδεμβούργο

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2022, 09:21

Αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Νοϊρούπιν του Βρανδεμβούργου, όπου είχε διάλογο με πολίτες στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Αν και ο χώρος ήταν περιφραγμένος και οι συμμετέχοντες είχαν προηγουμένως υποβληθεί σε έλεγχο ασφάλειας, γύρω από την πλατεία συγκενρώθηκαν διαδηλωτές ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα τόσο του ακρδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), όσο και της Αριστεράς.

«Ψεύτη», «προδότη του λαού», «χάσου», φώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ πολλοί κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα εναντίον του καγκελάριου, απαιτώντας να παραιτηθεί.

Ο Ολαφ Σολτς μιλούσε για την ενεργειακή κρίση και το νέο πακέτο ελαφρύνσεων για τους πολίτες που σχεδιάζει η κυβέρνησή του και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ακουστεί πάνω από τα συνθήματα και τα γιουχαΐσματα (δείτε το βίντεο κάτω).

«Χρειάζεται να γίνουν περισσότερα», παραδέχθηκε, ενώ στο ερώτημα που του τέθηκε από ένα παιδί, για τον αν το κλείσιμο της στρόφιγγας του ρωσικού αερίου μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία των σχολείων τον χειμώνα, δήλωσε πεπεισμένος ότι «θα τα καταφέρουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...