302
O Αντι Χάκετ ποζάρει με το βάρους 30 κιλών χρυσόψαρο | Bluewater Lakes/Facebook

Ψαράς έπιασε χρυσόψαρο βάρους πάνω από 30 κιλά

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2022, 22:44
O Αντι Χάκετ ποζάρει με το βάρους 30 κιλών χρυσόψαρο
|Bluewater Lakes/Facebook

Ψαράς έπιασε χρυσόψαρο βάρους πάνω από 30 κιλά

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2022, 22:44

Δεν πίστευε στην τύχη του ένας ψαράς από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο 42χρονος Αντι Χάκετ, όταν έβγαλε από τη θάλασσα ένα χρυσόψαρο βάρους 30 κιλών! Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, αυτό το χρυσόψαρο είναι το μεγαλύτερο που έχει πέσει στα δίχτυα κάποιου ψαρά και ενδεχομένως το μεγαλύτερο στον κόσμο: είναι κατά 13 κιλά βαρύτερο από εκείνο που μέχρι σήμερα θεωρούνταν το μεγαλύτερο και είχε αλιευθεί πριν από τρία χρόνια, από τον Τζέισον Φιούγκεϊτ, στη Μινεσότα των ΗΠΑ.

Ο 42χρονος ψαράς έδωσε στο χρυσόψαρο το παρατσούκλι «Το Καρότο», λόγω του έντονου πορτοκαλί χρώματός του. Ο Χάκετ ψάρευε στις λίμνες Μπλουγουότερ (Bluewater Lakes) της Γαλλίας, μία από τις κορυφαίες περιοχές αλιείας κυπρίνου στον κόσμο, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, όταν έβγαλε από το νερό το τεράστιο χρυσόψαρο. Ο ίδιος παραδέχεται ότι το έπιασε επειδή ήταν απλά τυχερός: «Ηταν υπέροχο που το έπιασα, αλλά πρόκειται για καθαρή τύχη!»

Ο 42χρονος ψαράς λέει ότι γνώριζε πως ένα τόσο μεγάλο ψάρι όσο το «Καρότο» βρισκόταν εκεί μέσα, αλλά δεν πίστευε ποτέ ότι θα το έπιανε. «Κατάλαβα ότι ήταν  μεγάλο το ψάρι μόλις τσίμπησε στο δόλωμα, από τις κινήσεις που έκανε προσπαθώντας να διαφύγει. Μετά βγήκε στην επιφάνεια και είδα πως ήταν πορτοκαλί!»

Ο 42χρονος ψαράς έδωσε στο χρυσόψαρο το παρατσούκλι «Το Καρότο» (Bluewater Lakes/Facebook)

Αναφορικά με το είδος του ψαριού που αλίευσε, είπε πως δεν πρόκειται για χρυσόψαρο αυτό καθαυτό, αλλά για ένα υβρίδιο του δερμάτινου κυπρίνου και του κυπρίνου Κόι, ψαριών που βρίσκει κανείς σε λίμνες. «Το “Καρότο” φέρεται να είναι 20 ετών και σε άριστη κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Blue Water Lakes, Τζέισον Κόουλερ. Με τη σειρά του, ο Χάκετ πόζαρε με το τεράστιο χρυσόψαρο για μία φωτογραφία, προτού το απελευθερώσει ρίχνοντας το πίσω στο νερό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...