184
Εικόνα από πλημμυρισμένο δρόμο μετά το μπουρίνι | e-thessalia.gr

«Πρωτοφανής» θύελλα σάρωσε την ευρύτερη περιοχή του Βόλου

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2022, 18:04
Εικόνα από πλημμυρισμένο δρόμο μετά το μπουρίνι
|e-thessalia.gr

«Πρωτοφανής» θύελλα σάρωσε την ευρύτερη περιοχή του Βόλου

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2022, 18:04

Τρομερής έντασης θύελλα με χαρακτηριστικά τις σφοδρές ριπές ανέμου, την καταρρακτώδη βροχή και την παντελή έλλειψη ορατότητας έπληξε τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Η πρωτοφανής σε ένταση θύελλα ξεκίνησε στις 16.45 της Κυριακής με ξαφνικό αέρα που σάρωσε την περιοχή μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Η ποσότητα του νερού που έπεσε στον Βόλο από τα πρώτα λεπτά της θύελλας ήταν πρωτοφανής και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ την ίδια ώρα σε πολλές περιοχές έπεσε χαλάζι που προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητα, τα οποία ακινητοποιήθηκαν λόγω της έλλειψης ορατότητας που δεν ξεπερνά τα 20 μέτρα.

Δεκάδες τέντες σπιτιών και διαμερισμάτων έχουν καταστραφεί, ενώ δέντρα και κλαδιά δέντρων έχουν πέσει σε πολλούς δρόμους και πάρκα του Βόλου.

Ενα από τα πολλά πεσμένα δέντρα μετά τη θύελλα – E-thessalia.gr

Η Πυροσβεστική δέχθηκε πολλές κλήσεις για βοήθεια, αλλά και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, καθώς πολλά σκάφη βρίσκονταν στα ανοιχτά της θάλασσας, παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων.

Παράλληλα, έπεσαν και πολλοί κεραυνοί, ενώ η χαλαζόπτωση συνεχιζόταν έως τις 17.05, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Η. Παπαδημητρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...