226
| Shutterstock

Πρώτο πρόστιμο για το βρεφικό γάλα: €561.000 στην FrieslandCampina Hellas

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2024, 12:28
|Shutterstock

Πρώτο πρόστιμο για το βρεφικό γάλα: €561.000 στην FrieslandCampina Hellas

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2024, 12:28

Λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση του ίδιου του Πρωθυπουργού, σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, για την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα, ως μία πρώτη κίνηση τιθάσευσης των προκλητικά υψηλών τιμών πώλησής του, ήρθε και το πρώτο πρόστιμο.

Συγκεκριμένα με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, επεβλήθη πρόστιμο 561.000 ευρώ στην εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων, FrieslandCampina Hellas S.A., για παράβαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας, έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, από τους διενεργηθέντες ελέγχους σε πλήθος κωδικών, διαπιστώθηκε ότι σε εννέα εξ αυτών – ανάμεσά τους και κωδικοί που αντιστοιχούν σε προϊόντα βρεφικού γάλακτος-  η εταιρεία πέτυχε μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους από όσα επιτρέπει η ελληνική νομοθεσία.

«Ο,τι λέμε, το εννοούμε», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στη δήλωσή του για την επιβολή του προστίμου στην FrieslandCampina Hellas.

«Σήμερα ανακοινώσαμε υψηλό πρόστιμο σε μία από τις πιο γνωστές εταιρείες που ειδικεύονται, μεταξύ άλλων, και στο βρεφικό γάλα. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα. Καμία πρακτική αθέμιτης κερδοφορίας δεν θα γίνει ανεκτή. Η στήριξη της οικογένειας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας. Η πάταξη της αισχροκέρδειας στο βρεφικό γάλα, όπως αποδεικνύεται και από τα νέα μέτρα που υπερψηφίστηκαν από τη Βουλή, είναι καθήκον μας», κατέληξε στη δήλωσή του ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...