220
(φωτ. αρχείου) | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2018, 07:38
(φωτ. αρχείου)
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2018, 07:38

Αρχή της σχολικής χρονιάς σήμερα Τρίτη για πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ενώ το υπουργείο δηλώνει ότι φέτος τα σχολεία ανοίγουν με βιβλία και εκπαιδευτικούς στη θέση τους, παρά ταύτα υπάρχουν και ελλείψεις.

Φέτος προσλήφθηκαν 19.480 εκπαιδευτικοί, στην μεγάλη πλειοψηφία τους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και 3.988 Δευτεροβάθμιας. Επιπλέον προσλήφθηκαν 3.100 αναπληρωτές στην Ειδική Εκπαίδευση. Υπολογίζεται όμως ότι υπάρχουν και περίπου 7.000 κενά.

Ακόμη, ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου έχει δηλώσει ότι εξετάζει τη μετάθεση της ώρας έναρξης του προγράμματος στις 09:00 αντί για τις 08:15, όπως ισχύει σήμερα, με ανάλογη μετάθεση και του χρόνου λήξης κατά 45 λεπτά.

Το μέτρο, αν τελικά θα εφαρμοστεί, θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά.

Πού θα παραστούν οι πολιτικοί

Παραδοσιακά τον αγιασμό στα σχολεία θα παρακολουθήσουν οι πολιτικοί, αλλά και η ηγεσία του υπουργείου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος πρόκειται να μεταβεί στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Ραφήνας.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου θα παραστεί στον αγιασμό στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων και θα επισκεφθεί και το 5ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων .

Η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη θα μεταβεί στο συγκρότημα σχολείων της Ακαδημίας, καθώς και στο Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας στα Ιωάννινα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης θα παραστεί στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας στη Ραφήνα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης  θα παραστεί στον αγιασμό του ειδικού σχολείου (ΕΕΕΕΚ) Ραφήνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News