252
|

Πρώτη σύλληψη αρνήτριας μητέρας που είχε να πάει το παιδί της στο σχολείο από το 2020!

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2022, 14:38

Πρώτη σύλληψη αρνήτριας μητέρας που είχε να πάει το παιδί της στο σχολείο από το 2020!

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2022, 14:38

Στο Aυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οδηγείται την Τετάρτη 33χρονη μητέρα η οποία επί ενάμιση χρόνο αρνείται –επικαλούμενη διάφορες δικαιολογίες– να στείλει την κόρη της σχολείο.

Επί 18 και πλέον μήνες, η εν λόγω μητέρα κρατούσε το παιδί της σπίτι, ισχυριζόμενη μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει ούτε κορονοϊός ούτε πανδημία και ότι τα μέτρα προστασίας στα σχολεία υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

Η αρνήτρια συνελήφθη στην οικία της, στο πλαίσιο της σχετικής προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η Εισαγγελία Βόλου, παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο και πήρε προθεσμία για την Τετάρτη, προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή της. Μέχρι τότε αφέθηκε ελεύθερη.

Η δίωξη σε βάρος της ασκήθηκε εν δυνάμει του άρθρου 2 παρ. 3 του Ν. 1566/1985 σύμφωνα με το οποία, «η φοίτηση είναι υποχρεωτική στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο, εφόσον ο μαθητής δεν έχει υπερβεί το 16ο έτος της ηλικίας του. Οποιος έχει την επιμέλεια του προσώπου του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς τη φοίτηση, τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα».

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να βρεθούν και γονείς, αρνητές του κορονοϊού, στην Κρήτη, οι οποίοι αρνούνται επίσης να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, από το πρωί της Δευτέρας επιδίδονται στους γονείς κλήσεις προκειμένου να προσέλθουν και να δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελέα για τους λόγους που τα παιδιά τους δεν πηγαίνουν σχολείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για συνολικά 21 παιδιά (15 μαθητές Δημοτικού και έξι Νηπιαγωγείου).

Από τη Δευτέρα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης έστειλε το φάκελο με τα ονόματά τους και των γονέων τους στην εισαγγελέα Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...