248
Απουσία Τσίπρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης βγήκε στην εμπροσθοφυλακή της επίθεσης κατά Μητσοτάκη στην αίθσυσα της Ολομέλειας | Aris Oikonomou/ SOOC

Πρώτη σφοδρή σύγκρουση Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη: «Στα χέρια σου κάηκε η Δαδιά» – «Δεν ξέρεις τι λες»

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2023, 15:46
Απουσία Τσίπρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης βγήκε στην εμπροσθοφυλακή της επίθεσης κατά Μητσοτάκη στην αίθσυσα της Ολομέλειας
|Aris Oikonomou/ SOOC

Πρώτη σφοδρή σύγκρουση Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη: «Στα χέρια σου κάηκε η Δαδιά» – «Δεν ξέρεις τι λες»

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2023, 15:46

Στην ομιλία του (εδώ) από το βήμα της Βουλής, κατά την προ ημερησίας στη Βουλή για τις φωτιές του καλοκαιριού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να περιορίσει την καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για αλχημείες  δημιουργικής λογιστικής, μιμούμενος -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- τον προκάτοχό του, Κώστα Καραμανλή, και έφτασε στο σημείο να του καταλογίσει απόπειρα κάλυψης της δικής του αποτυχίας με τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν εδώ και εβδομάδες οι πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες.

Εκεί όμως που φούντωσε η αντιπαράθεση, ήταν στην αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ όταν άκουσε τον Πρωθυπουργό να μιλά για λογοδοσία και έλεγχο των δήμων και συγκεκριμένα για το ποιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες έκαναν τελικά καλά -ή όχι- τη δουλειά τους

Ο κ. Ανδρουλάκης διερωτήθηκε καυστικά αν αυτό το δεδομένο ελήφθη υπόψη όταν ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε τα χρίσματα για τις περιφερειακές εκλογές στους κ.κ. Γιώργο Χατζημάρκο στο Νότιο Αιγαίο και Χρήστο Μέτιο στον Εβρο και τη Ροδόπη.

«Δεν ξέρετε τι λέτε», ακούστηκε να λέει κ. Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να του… συνιστά να είναι πιο προσεκτικός, σηκώνοντας έτι περαιτέρω τους τόνους:

«Είστε ο Πρωθυπουργός στα χέρια του οποίου κάηκε το δάσος- της Δαδιάς και μια γενιά δεν θα ζήσει για να το δει και να το ζήσει», είπε κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον Πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...