206
Οι γιατροί του Νοσοκομείου Κέρκυρας που πραγματοποίησαν τον τοκετό στη θετική σε Covid-19 | Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας /Facebook

Πρώτη καισαρική στην Κέρκυρα σε γυναίκα με κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 15:04
Οι γιατροί του Νοσοκομείου Κέρκυρας που πραγματοποίησαν τον τοκετό στη θετική σε Covid-19
|Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας /Facebook

Πρώτη καισαρική στην Κέρκυρα σε γυναίκα με κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 15:04

Το πρώτο νοσοκομείο στη χώρα, εκτός από αυτά που βρίσκονται σε μεγάλα αστικά κέντρα, που κατάφερε να πραγματοποιήσει με ασφάλεια τοκετό σε θετική γυναίκα στον κορονοϊό είναι το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Για να πραγματοποιήσουν οι γιατροί τοκετό σε θετική σε Covid-19, θα πρέπει να έχουν ιδιαίτερη εξειδίκευση, όπως επίσης και να φορούν ολόσωμες στολές, καθώς αντιμετωπίζουν περιστατικό με υψηλή μεταδοτικότητα.

Ειδικός χειρισμός απαιτείται και στις χειρουργικές κινήσεις, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβαση χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο το βρέφος.

Γιατροί του νοσοκομείου της Κέρκυρας

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Λεωνίδας Ρουμπάτης, με ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο Facebook έδωσε συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό και έγραψε «πρώτη καισαρική τομή έγινε σήμερα το πρωί στο Γ.Ν. Κέρκυρας σε εγκυμονούσα θετική σε COVID-19, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Μπράβο σε όλους αυτούς τους άξιους επιστήμονές μας που δείχνουν τον δρόμο ότι το Νοσοκομείο μας πρωτοστατεί για άλλη μια φορά».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος τοκετός στη χώρα μας σε θετική στον κορονοϊό είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου στο Νοσοκομείο «Αττικόν» (εδώ).

Η μητέρα δεν είχε μεταδώσει τον κορονοϊό στο νεογέννητο βρέφος και μετά την καισαρική τομή είχε παραμείνει για 14 ημέρες, όπως προβλεπόταν τότε, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...