257
Η φωτογραφία-πειστήριο της... εισβολής στα Ανάκτορα του Ηνωμένου Βασιλείου | Republic

Πρώτη φορά: Αντιμοναρχική διαμαρτυρία στα ενδότερα του Μπάκιγχαμ

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2023, 14:08
Η φωτογραφία-πειστήριο της... εισβολής στα Ανάκτορα του Ηνωμένου Βασιλείου
|Republic

Πρώτη φορά: Αντιμοναρχική διαμαρτυρία στα ενδότερα του Μπάκιγχαμ

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2023, 14:08

Η πρώτη στα χρονικά εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της μοναρχίας εντός των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ έλαβε χώρα το Σάββατο. Εννέα άτομα εισήλθαν στο Παλάτι ως… γκρουπ τουριστών, κάθισαν στη σειρά και αποκάλυψαν τα μπλουζάκια τους, που σχημάτιζαν τη φράση «Not my King» (Δεν είναι ο δικός μου βασιλιάς).

«Οι ακτιβιστές, προερχόμενοι από διάφορα σημεία του Ηνωμένου Βασιλείου, επισκέφθηκαν τα Ανάκτορα και στάθηκαν στο Grand Hall», ανακοίνωσε η μεγαλύτερη αντιμοναρχική οργάνωση της χώρας, με την ονομασία Republic (Δημοκρατία), παραθέτοντας και τη σχετική φωτογραφία-πειστήριο. «Αυτή η διαμαρτυρία ήταν η τελευταία μιας σειράς δράσεων με στόχο να πιέσουμε προς μια συζήτηση για το μέλλον της μοναρχίας».

Σύμφωνα με την οργάνωση, στη συνέχεια, έξι από τους ακτιβιστές που συμμετείχαν κρατήθηκαν για σύντομο χρονκό διάστημα από τους άνδρες ασφαλείας, προτού συνοδευθούν εκτός της κεντρικής πύλης.

Εκπρόσωπος των Ανακτόρων είπε στο CNN, που μετέδωσε την είδηση, ότι δεν σχολιάζει ζητήματα ασφαλείας.

Ως «μια φανταστική δήλωση αφοσίωσης» χαρακτήρισαν τον τρόπο διαμαρτυρίας τους οι οργανωτές της. «Απλοί πολίτες δήλωσαν την αντίθεσή τους στην κληρονομική μοναρχία μέσα στο σπίτι του θεσμού» εξήγησαν.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της οργάνωσης, Γκράχαμ Σμιθ, σε δήλωσή του αποκάλεσε τον βασιλιά Κάρολο «έναν άθικτο μονάρχη» που «έχει ανοσία στην κριτική και δεν απολαμβάνει το γεγονός ότι επί βασιλείας της μητέρας του ο θεσμός της μοναρχία ήταν περισσότερο προστατευμένος».

«Η Republic θα συνεχίσει να διαμαρτύρεται κατά της μοναρχίας παντού στη χώρα, με την επόμενη εκδήλωση να έχει προγραμματιστεί για τις 7 Νοεμβρίου, ημέρα έναρξης των εργασιών του Κοινοβουλίου» προσέθεσε.

Η ίδια ομάδα είχε οργανώσει αντιμοναρχικές εκδηλώσεις και κατά την τελετή στέψης του Καρόλου, νωρίτερα το 2023.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...