245
Ο Αλεξέι Ναβάλνι σε παλαιότερη εμφάνισή του μέσω βιντεοκλήσης από τη φυλακή IK-2 στο Πόκροφ σε δικαστήριο στη Μόσχα | Contributor/Getty Images

Πρώτη εμφάνιση του Ναβάλνι μετά τη μεταφορά του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2022, 19:42
Ο Αλεξέι Ναβάλνι σε παλαιότερη εμφάνισή του μέσω βιντεοκλήσης από τη φυλακή IK-2 στο Πόκροφ σε δικαστήριο στη Μόσχα
|Contributor/Getty Images

Πρώτη εμφάνιση του Ναβάλνι μετά τη μεταφορά του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2022, 19:42

Ο φυλακισμένος ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι εμφανίστηκε μέσω βίντεο στην πρώτη του δικαστική συνεδρία από τότε που μεταφέρθηκε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, στις αρχές του μήνα.

Ο Ναβάλνι βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση από τη σύλληψή του στις αρχές του περασμένου έτους. Την Τρίτη, το δικαστήριο απέρριψε την έφεσή του να επιτραπεί στους δικηγόρους του συσκευή ηχογράφησης ενώ τον επισκέπτονταν στο κρατητήριο.

Ηταν μια σπάνια εμφάνιση για τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πάνω από μια δεκαετία φυλάκισης για μια σειρά υποθέσεων που φαίνεται ότι έχουν σχεδιαστεί για να τον κρατήσουν πίσω από τα κάγκελα επ’ αόριστον.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος σύμφωνα με τον Guardian φαινόταν αδύναμος αλλά ψυχωμένος, είπε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος ότι η νέα του φυλακή ήταν κάτι παραπάνω από υψίστης ασφαλείας, αλλά είπε ότι το φαγητό ήταν καλύτερο από ό,τι στην προηγούμενη.

Είπε επίσης ότι δεν περιμένει να αποφυλακιστεί όσο είναι ζωντανός ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι σύμμαχοί του σημειώνουν μάλιστα ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η διεθνής απομόνωση του Κρεμλίνου καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την αποφυλάκισή του στο εγγύς μέλλον.

Η εμφάνιση του Ναβάλνι στο δικαστήριο έγινε την ίδια μέρα που ο Ιλια Γιασίν, ένας σύμμαχος και γνωστός αντιπολεμικός ακτιβιστής στη Ρωσία, τέθηκε υπό κράτηση και φυλακίστηκε για 15 ημέρες. Οι φίλοι του φοβούνται ότι οι αρχές σχεδιάζουν να του ασκήσουν αυστηρότερες κατηγορίες για «απαξίωση των ενόπλων δυνάμεων» μιας και ο Γιασίν έχει εκφραστεί ανοιχτά εναντίον του πολέμου στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...