572
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν. Κέρδισαν πανάξια το πρωτάθλημα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟΚ! Νίκησε τον Αρη στο «Βικελίδης»

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2024, 22:14
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν. Κέρδισαν πανάξια το πρωτάθλημα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟΚ! Νίκησε τον Αρη στο «Βικελίδης»

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2024, 22:14

Ήταν το πιο συναρπαστικό, χιτσκοκικό, πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που έχουμε δει; Ήταν. Κρίθηκε στη Θεσσαλονίκη, στην τελευταία αγωνιστική, σε ένα ντέρμπι που ο φιλοξενούμενος ήθελε τη νίκη, μόνο τη νίκη, και ο γηπεδούχος, για λόγους ιστορικής συνέπειας, ήθελε να του τη στερήσει. Σε αυτό το σκηνικό, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πρώην Χαριλάου, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Άρη με 2-1 και κατέκτησε το πρωτάθλημα της σεζόν 2023-24, καθώς η ΑΕΚ νίκησε μεν τη Λαμία με 3-0, στο «OPAP Arena», αλλά αυτό δεν αρκούσε.

Όλα άλλωστε θα κρίνονταν στη Θεσσαλονίκη: έως τις 20:30, όσο το ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν 0-0, η ΑΕΚ ήταν πρωταθλήτρια, μετά, μετά το γκολ του Τόμας ήταν πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ· έπειτα ήρθε η ισοφάριση του Άρη και η ΑΕΚ ήταν ξανά μπροστά, μέχρι που ήρθε το 2-1 από τον Τάισον, γύρω στις 9:40 μ.μ. και πια ο Δικέφαλος του Βορρά, αυτή η καταπληκτική ομάδα που έφτιαξε εφέτος ο Ραβζάν Λουτσέσκου, πήρε το προβάδισμα στην κούρσα για τον τίτλο – και δεν το ξανάχασε.

 

Τα πρώτα λεπτά δεν μας χάρισαν κάποια ιδιαίτερη ευκαιρία, αλλά αρκετές δυναμικές μονομαχίες. Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε φάσεις κυρίως χάρη σε ατομικές ενέργειες των παικτών του. Ο Αρης ήλεγχε την κατάσταση με την εστία του Κουέστα να μην απειλείται ιδιαίτερα. Αυτό άλλαξε στο 30′, όταν ο Ζίβκοβιτς έκλεψε στο κέντρο από τον Μορόν, πήρε μέτρα στο χορτάρι, βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Τόμας και ο Ισπανός πλάσαρε εύστοχα στο τετ α τετ για το 1-0. Στο τελευταίο τέταρτο οι «Κιτρινόμαυροι» ανέβηκαν και έψαξαν την ισοφάριση, αλλά οι περισσότερες ευκαιρίες τους δεν κατέληξαν σε τελική προσπάθεια, και η μία που… άγχωσε την αντίπαλη άμυνα αντιμετωπίστηκε από τον Κοτάρσκι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τους παίκτες του Ακη Μάντζιου. Μόλις στο 47ο λεπτό ο Οντουμπάτζο γύρισε από τα δεξιά, ο Μορόν έπιασε ένα απίστευτο γυριστό στα όρια της περιοχής και εκτέλεσε τον Κοτάρσκι για το 1-1 που έβαλε… φωτιά σε «Κλεάνθης Βικελίδης» και «OPAP Arena», την έδρα της ΑΕΚ, όπου περίμεναν τα μαντάτα από τη Θεσσαλονίκη και ήλπιζαν σε απώλεια βαθμών του Δικεφάλου του Βοορά.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ κατάφεραν να ισορροπήσουντο παιχνίδι σε μία στιγμή που έμοιαζαν να χάνουν την ψυχραιμία τους: στο 62′ ο Κωνσταντέλιας έκανε μία… μαγική ατομική ενέργεια, τροφοδότησε τον Τάισον και αυτός με ένα φοβερό σουτ νίκησε τον Κουέστα για το 2-1.

ΓΚΟΛ: 47′ Μορόν – 30′ Τόμας, 62′ Τάισον
Κίτρινες: 39′ Μοντόγια, 55′ Βερστράτε, 88′ Γκαρσία – 1′, 78′ Μιχαηλίδης, 77′ Κωνσταντέλιας

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια (87′ Μοντόγια), Βερστράτε (66′ Γκαρσία), Ζουλ (87′ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ (87′ Ανσαριφάρντ), Νταρίντα, Σαβέριο (72′ Ζαμόρα), Μορόν

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας (80′ Νάσμπεργκ), Τάισον (66′ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Τόμας (66′ Σαμάτα).

Ισοπαλία στη Λεωφόρο

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...