412
Τους τελευταίους μήνες, το πρόσωπο του Πούτιν φαίνεται μονίμως πρησμένο. Εδώ στο Κρεμλίνο, στις 16 Μαΐου | Alexander Nemenov/Pool via REUTERS

Πρώην επικεφαλής της ΜΙ6: Ο Πούτιν είναι πολύ άρρωστος – θα μπει σε σανατόριο το 2023

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2022, 12:12
Τους τελευταίους μήνες, το πρόσωπο του Πούτιν φαίνεται μονίμως πρησμένο. Εδώ στο Κρεμλίνο, στις 16 Μαΐου
|Alexander Nemenov/Pool via REUTERS

Πρώην επικεφαλής της ΜΙ6: Ο Πούτιν είναι πολύ άρρωστος – θα μπει σε σανατόριο το 2023

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2022, 12:12

Πληθαίνουν οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του Βλαντίμιρ Πούτιν, που κυκλοφορούν ξανά τους τελευταίους μήνες, έπειτα από διάφορα βίντεο στα οποία ο ρώσος πρόεδρος εμφανίζει ασυνήθιστη για τον ίδιο συμπεριφορά και προβλήματα αστάθειας.

Μάλιστα, ο πρώην διοικητής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6, Ρίτσαρντ Ντίαρλοβ, είπε ότι ο Πούτιν θα αντέξει στο Κρεμλίνο το πολύ έναν χρόνο ακόμα, και ότι το 2023 θα κλειστεί σε σανατόριο.

«Πιστεύω ότι ο Πούτιν θα έχει φύγει μέχρι το 2023, ενώ πιθανότατα θα καταλήξει σε σανατόριο, και έτσι θα τελειώσει η ηγεσία του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βρετανός πρώην πράκτορας, προσθέτοντας ότι «αυτός θα είναι ένας τρόπος να μη γίνει βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης στη Ρωσία».

Ο Ντίαρλοβ, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως πράκτορας και στη Ρωσία, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν σενάρια για τη διαδοχή του.

«Πλησιάζουμε στο τέλος αυτού του καθεστώτος στη Ρωσία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα εξαφανιστεί κιόλας. Μέσα στους επόμενους 18 μήνες, πάντως, θα καταρρεύσει», είπε.

«Δεν λέω ότι δεν θα βγει από το σανατόριο, αλλά δεν θα μπορεί πλέον να θεωρηθεί ηγέτης της Ρωσίας. Και αυτός είναι ένας τρόπος να προχωρήσουμε κάπως τα πράγματα χωρίς πραξικόπημα», τόνισε.

Η βασική αιτία για αυτή την εξέλιξη, όπως είπε, είναι οι συνέπειες των κυρώσεων στη ρωσική οικονομία, που θα αρχίσουν να φαίνονται περισσότερο τους επόμενους μήνες.

Διάφορα δημοσιεύματα, δηλώσεις αξιωματούχων και άλλες πληροφορίες αυξάνουν τις φήμες ότι ο Πούτιν πάσχει από κάποια σοβαρή ασθένεια. Μάλιστα, αρκετοί έχουν συνδέσει την κακή κατάσταση της υγείας του με την παράλογη εισβολή στην Ουκρανία. Το Κρεμλίνο έχει διαψεύσει τις φήμες.

Αλλος πρώην πράκτορας των βρετανικών υπηρεσιών, ο Κρίστοφερ Στιλ, είπε ότι ο Πούτιν φαίνεται πως δεν μπορεί να παραμείνει πολλή ώρα σε συναντήσεις και ότι βγαίνει από τις συσκέψεις στο Κρεμλίνο, δέχεται κάποιου είδους ιατρική θεραπεία σε άλλη αίθουσα και επιστρέφει. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι είναι συνέχεια μαζί του μία ιατρική ομάδα και ότι το «χάος» αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στη διακυβέρνηση της Ρωσίας.

Ο Oλιβερ Στόουν ισχυρίζεται επίσης ότι παλιότερα ο Πούτιν είχε καρκίνο. Ο σκηνοθέτης τον είχε συναντήσει πολλές φορές στη Μόσχα, και του είχε πάρει συνέντευξη, από το 2015 έως το 2017.

Στις 25 Απριλίου, νέες φήμες πυροδότησε ένα βίντεο στο οποίο ο Πούτιν είναι φανερό ότι έχει προβλήματα αστάθειας και τρέμουλο, όταν υποδέχεται τον Αλεξάντερ Λουκασένκο στο Κρεμλίνο.

Σε ένα άλλο βίντεο, από τις 16 Μαΐου, ο ρώσος πρόεδρος διακρίνεται να κουνάει νευρικά τα πόδια του και το χέρι του την ώρα που συνομιλεί με τον ομόλογό του από το Τατζικιστάν, μια συμπεριφορά που δεν συνάδει με τις συνηθισμένες κινήσεις του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...