245
Κλήσεις για απάντληση υδάτων δέχτηκε η Πυροσβεστική στη Θεσσαλονίκη, από όπου και η εικόνα | Intime/ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα από την κακοκαιρία «Θάλεια»

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2020, 08:54
Κλήσεις για απάντληση υδάτων δέχτηκε η Πυροσβεστική στη Θεσσαλονίκη, από όπου και η εικόνα
|Intime/ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα από την κακοκαιρία «Θάλεια»

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2020, 08:54

Περιοχές της Βόρειας Ελλάδας έπληξε αργά την Τετάρτη η κακοκαιρία «Θάλεια», που έφερε βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, αλλά και προβλήματα στην κυκλοφορία αυτοκινήτων και τρένων.

Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κυρίως στο Ιόνιο, στη Μακεδονία, στην Ηπειρο και στη Θεσσαλία. Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης καταγράφηκαν 9.900 κεραυνοί στη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε επτά κλήσεις για πτώση δέντρων και άλλες τρεις για την άντληση υδάτων στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Νοτιότερα, στην Πιερία, η κακοκαιρία προκάλεσε διακοπή του ρεύματος με για μία ώρα. Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής ήταν κλειστές οι σήραγγες του Πλαταμώνα και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών και η κυκλοφορία διεξαγόταν από την παλαιά εθνική οδό. Ακόμη, τρία επιβατικά τρένα και ένα εμπορικό ακινητοποιήθηκαν στο ύψος του Αιγινίου Πιερίας.

Περισσότερες από 10 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και στη Δυτική Μακεδονία για την πτώση δέντρων στην Κοζάνη και τη Φλώρινα και δύο κλήσεις για άντληση υδάτων.

Εντονα φαινόμενα παρατηρήθηκαν και στην Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα. Στην κεντρικότερη πλατεία στην πόλη της Κέρκυρας έπεσαν σοβάδες από κτίρια ενώ, σε άλλο σημείο, καταπλακώθηκε ένα αυτοκίνητο από δέντρο.

| corfupress.com

Ο άστατος καιρός αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα Πέμπτη σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας. Αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική και την Κεντρική Μακεδονία. Τα έντονα φαινόμενα το βράδυ θα συνεχιστούν στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα εξασθενήσουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...