255
Επιχείρηση διάσωσης στο Μενίδι από άνδρες της ΕΜΑΚ (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Πρόβα υποχρεωτικών εμβολιασμών: Τι αποφασίστηκε για τις ΕΜΑΚ

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2021, 17:53
Επιχείρηση διάσωσης στο Μενίδι από άνδρες της ΕΜΑΚ (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Πρόβα υποχρεωτικών εμβολιασμών: Τι αποφασίστηκε για τις ΕΜΑΚ

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2021, 17:53

Η πρώτη ομάδα επαγγελματιών για την οποία ο εμβολιασμός γίνεται υποχρεωτικός είναι οι εργαζόμενοι στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΕΜΑΚ).

Σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, και κοινοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στις αρμόδιες υπηρεσίες, όσοι εργαζόμενοι δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 11 Ιουνίου θα αντικατασταθούν από άλλα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Αυτό αποκαλύπτει το RadioNorth 98.0 δημοσιεύοντας και το σχετικό έγγραφο.

Πηγές από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δήλωσαν ότι λόγω της ιδιαιτερότητας της φύσης της συγκεκριμένης εργασίας, αν υπάρξει μια συρροή κρουσμάτων στους εργαζομένους της ΕΜΑΚ θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί, καθώς πρόκειται για σώμα που θα πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα.

Επίσης, στο έγγραφο υπογραμμίζεται ότι «μετά την κοινοποίηση της παρούσας διαταγής στις ΕΜΑΚ, θα υπηρετούν σε αυτές υποχρεωτικά μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στον σχετικό εμβολιασμό».

Το έγγραφο που καθιστά για πρώτη φορά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στη χώρα μας, σε συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα

Επίσης, καλούνται οι διοικήσεις των ΕΜΑΚ να ενημερώσουν ως τις 21 Μαΐου το Αρχηγείο πόσα στελέχη έχουν εμβολιαστεί, πόσα έχουν προγραμματίσει και πόσα δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ότι η κυβέρνηση εξετάζει σε ουδέτερο χρόνο την πιθανότητα να καταστήσει τον εμβολιασμό των υγειονομικών υποχρεωτικό (εδώ). Ωστόσο, όπως είχε τονίσει, «δεν επιθυμώ τώρα να δημιουργήσω εστίες αντιπαράθεσης, θα το δούμε σε ουδέτερο χρόνο, από τον Σεπτέμβριο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...