480
Θεοδωράκης και Διαμαντοπούλου σε παλαιότερη κοινή τους δημόσια εμφάνιση. Τώρα φαίνεται πως ενισχύουν τους δεσμούς τους | INTIMENEWS

Πρόβα «αρραβώνα» Ποταμιού και Ωρας Αποφάσεων με αντιπρόταση στη Φώφη

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2017, 11:40
Θεοδωράκης και Διαμαντοπούλου σε παλαιότερη κοινή τους δημόσια εμφάνιση. Τώρα φαίνεται πως ενισχύουν τους δεσμούς τους
|INTIMENEWS

Πρόβα «αρραβώνα» Ποταμιού και Ωρας Αποφάσεων με αντιπρόταση στη Φώφη

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2017, 11:40

Το δεδομένο Νο1 είναι ότι τόσο από το Ποτάμι όσο -και πολύ περισσότερο- από την Ωρα Αποφάσεων δεν ενθουσιάστηκαν με αυτά που άκουσαν από τη Φώφη Γεννηματά στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ακόμα και η πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αιτία να μην προχωρήσει μια συνεργασία με τη ΔΗΣΥ, μολονότι και οι δύο πλευρές άκουσαν με προσοχή τις προτάσεις Γεννηματά.

Το δεδομένο Νο2 είναι ότι σήμερα, Τετάρτη, για πρώτη φορά, το νέο ινστιτούτο του Ποταμιού, Π στο Τετράγωνο, και το Δίκτυο της Αννας Διαμαντοπούλου πραγματοποιούν κοινή εκδήλωση, στην οποία αναμένεται να παρουσιάσουν την έρευνα για τις μεταρρυθμίσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Την έρευνα παρήγγειλαν οι διευθυντές των δύο ινστιτούτων, Γιάννης Κωνσταντινίδης (Π Τετράγωνο) και Γιάννης Μαστρογεωργίου (Δίκτυο).

Οπως σχολιάζουν τα «Νέα», η κοινή εμφάνιση του Σταύρου Θεοδωράκη και της Αννας Διαμαντοπούλου που θα λάβει χώρα στην ΕΣΗΕΑ είναι μεν φαινομενικά το πρώτο βήμα συνεργασίας των δύο ινστιτούτων, αλλά δεν αποκλείεται να σηματοδοτεί μια ευρύτερη συνεργασία μεταξύ του Ποταμιού και της Ωρας Αποφάσεων. Σημειώνει δε η Μυρτώ Λαλιούτη στο άρθρο της στα «Νέα» ότι οι δύο δυνάμεις επισήμως δεν έχουν ανταποκριθεί ακόμα στο κάλεσμα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ότι από το Ποτάμι δεν έκρυψαν ποτέ ότι θεωρούν την Ωρα Αποφάσεων (Αννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης) όμορο και πολιτικά συγγενή χώρο.

Παράλληλο ρεπορτάζ στην «Καθημερινή» αποκαλύπτει ότι οι δύο δυνάμεις (Ποτάμι και Ωρα Αποφάσεων) προσανατολίζονται στο να κάνουν μια κοινή αντιπρόταση στη Φώφη Γεννηματά που θα θέτει ως προϋπόθεση για τη δημιουργία του νέου φορέα την αυτοδιάλυση των κομμάτων και βεβαίως αυτών που συνυπάρχουν στη ΔΗΣΥ. Στο ρεπορτάζ του στην «Κ» ο Κωνσταντίνος Ζούλας επικαλείται συνεργάτες των δύο πλευρών, που αφήνουν να εννοηθεί ότι σε κάθε άλλη περίπτωση η περιβόητη σύμπραξη θα είναι υπονομευμένη εξ αρχής.

Στελέχη του Ποταμιού τόνιζαν ότι συγκεκριμένος όρος ούτε προσχηματικός είναι ούτε καινούργιος. «Ηδη από την τελευταία ΔΕΘ ο Στ. Θεοδωράκης είχε δηλώσει ότι θα θυσιάσει το Ποτάμι μόνο αν δημιουργηθεί κάτι πραγματικά καινούργιο», υπενθύμιζαν συνεργάτες του, προκαλώντας τη Φώφη Γεννηματά να δεσμευθεί εδώ και τώρα το ίδιο για το ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον τον ίδιο όρο έχει αναδείξει και η Ωρα αποφάσεων. Η μεν Αννα Διαμαντοπούλου εδώ και χρόνια επαναλαμβάνει την ανάγκη διάλυσης όλων των υφιστάμενων δομών και το τονίζει εσχάτως και ο Γιώργος Φλωρίδης. «Αυτός ήταν και ένας εκ των λόγων που διεφώνησαν με τον Γ. Ραγκούση διαγράφοντάς τον την Παρασκευή από την Ωρα Αποφάσεων. Το γεγονός ότι έσπευσε «να πετάξει λευκή πετσέτα» στη Φώφη Γεννηματά, χωρίς να έχει προηγουμένως αποσαφηνιστεί αν το πολιτικό μόρφωμα που εκείνη υποσχέθηκε θα είναι ένας πραγματικά ενιαίος φορέας ή μια χαλαρή συνομοσπονδία στην οποία ο καθένας θα διατηρήσει το “μαγαζί” του. Ενδεχόμενο που παρεμπιπτόντως σημειώνεται ότι ενέτεινε η τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου στο συνέδριο της ΔΗΣΥ, από την οποία ξεκάθαρα φάνηκε ότι δεν είναι πρόθυμος να διαλύσει το ΚΙΔΗΣΟ», γράφει η «Καθημερινή».

* H εκδήλωση του Ινστιτούτου Π στο Τετράγωνο και του Δικτύου της Αννας Διαμαντοπούλου γίνεται στις 13.00 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...