510
Ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή, ανακοινώνοντας την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι στόχοι του Τσίπρα με την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2022, 12:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/01/2022, 13:00
Ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή, ανακοινώνοντας την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι στόχοι του Τσίπρα με την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2022, 12:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/01/2022, 13:00

Το όπλο της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης επιστράτευσε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας, στη σκιά και του χάους που προκάλεσε η χιονοθύελλα της «Ελπίδας» στην Αττική, αλλά και σε μια εμφανή προσπάθεια να συσπειρώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει εισέλθει σε μια περίοδο εσωστρέφειας εν όψει του 3ου συνεδρίου του κόμματος. Παράλληλα ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο μοναδικός αντιπολιτευόμενος αρχηγός κόμματος και να ανασχέσει έτσι την εμφανή άνοδο του Κινήματος Αλλαγής –άλλωστε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ως ευρωβουλευτής, δεν θα μπορεί να τοποθετηθεί στη συζήτηση στη Βουλή.

Επί του πρακτέου τώρα, η συζήτηση για τον νέο αναπτυξιακό νόμο που είχε ξεκινήσει το πρωί της Πέμπτης (μετά την αναβολή της λόγω κακοκαιρίας) διακόπηκε. Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, θα ακολουθήσει τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή και θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία το βράδυ της Κυριακής.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την υποβολή πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ζητώντας εκτάκτως τον λόγο και ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του αναπτυξιακού νόμου, με τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη παρόντα στην Ολομέλεια.

«Επειδή έχουμε υποχρέωση την απόγνωση και την οργή να την κάνουμε δύναμη πολιτικής αλλαγής, καθήκον μου και πεποίθηση είναι ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν, πριν να είναι πολύ αργά για την κοινωνία, τη χώρα και τη δημοκρατία. Φύγετε γιατί δεν μπορείτε πια. Με τις δημοσκοπήσεις της συμφοράς και την προπαγάνδα. Να φύγετε γιατί δεν αξίζει στους πολίτες και στην κοινωνία τόση παρακμή. Καταθέτω εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρόταση μομφής εναντίον της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Γεωργιάδης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση  στην αίθουσα, του απάντησε: «Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση. Σταματάει η συνεδρίαση και αύριο ξεκινάει η συζήτηση. Θα λάβετε τις απαντήσεις από τη Βουλή και την κυβερνητική πλειοψηφία για όλα τα ψέματα που είπατε πριν».

Λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολίασε την πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως εξής:

«Ο κ. Τσίπρας, βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο, επιχειρεί μία κίνηση εντυπωσιασμού. Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που προβλέπεται θα φανεί ανάγλυφα, τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας. Θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία συζήτηση εφ΄όλης τη ύλης, μια συζήτηση που οι πολίτες θα έχουν άλλη μία ευκαιρία να ακούσουν για την οικονομία, για τη θωράκιση της χώρας, για την υγεία, για το Κράτος Δικαίου, για το ψηφιακό μετασχηματισμό, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων και για πολλά ακόμα. Θα ακούσουν για τις αποδόσεις αυτής της κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει. Δεν θα μιλήσω για τη σύγκριση, στο αποτέλεσμα, στο ύφος και στα πρόσωπα με τη δική του κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτή είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη, αλλά γιατί το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...