382
Άποψη της Βουλής κατά την έναρξη της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας | INTIMENEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πρόταση δυσπιστίας: 220 βουλευτές ζήτησαν να μιλήσουν στη συζήτηση της Βουλής!

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2022, 18:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/01/2022, 19:30
Άποψη της Βουλής κατά την έναρξη της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας
|INTIMENEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πρόταση δυσπιστίας: 220 βουλευτές ζήτησαν να μιλήσουν στη συζήτηση της Βουλής!

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2022, 18:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/01/2022, 19:30

Με τις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, άρχισε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλε μια μέρα νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με το σκεπτικό ότι «μέσα σε μια συγκυρία διαδοχικών κρίσεων (πανδημία, ακρίβεια, διαχείριση κακοκαιρίας) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί και επικίνδυνοι για τη χώρα».

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι ότι -πλην των υπουργών- έχουν γραφτεί να μιλήσουν 220 βουλευτές: 108 από τη ΝΔ, 70 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 17 από το Κίνημα Αλλαγής, 12 από το ΚΚΕ, πέντε από την Ελληνική Λύση, έξι από το ΜέΡΑ25 και οι τρεις ανεξάρτητοι (Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Κωνσταντίνα Αδάμου)

Μόνο την Παρασκευή προγραμματίστηκε να παρέμβουν έξι μέλη της κυβέρνησης, και συγκεκριμένα: οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, και οι αναπληρωτές υπουργοί Υγείας Μίνα Γκάγκα, Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τις 20:00 της Κυριακής, με ονομαστική ψηφοφορία.

Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, ενώ δεν μπορεί να υποβληθεί νέα πρόταση πριν περάσει εξάμηνο.

Στην ομιλία της, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου χαρακτήρισε την κυβέρνηση «επιβλαβή για τον τόπο και την κοινωνία». Μάλιστα έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για «λαϊκό αίτημα και απαίτηση» της απομάκρυνσης της κυβέρνησης —το πώς το διαπίστωσε αυτό το λαϊκό αίτημα, δεν το εξήγησε.

Είπε ωστόσο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα ότι «ως κυβέρνηση, είστε μέρος της κρίσης, που με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και αντιλήψεις σας, ανατροφοδοτείτε και πολλαπλασιάζετε την κρίση και τις συνέπειες που ζει η κοινωνία».

Ο Δημήτρηες Τζανακόπουλος αγκαλιάζει τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Η ομιλία της άρεσε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS)

Στο ερώτημα γιατί (ζητείται η) προσφυγή στην κάλπη, ενώ ζούμε μια πολλαπλή υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση, η κυρία Ξενογιαναοπούλου επιστράτευσε Νίκο Καζαντζάκη: «Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος. Για να την αντιμετωπίσουμε.Γιατί “ο λαός σώζει. Δεν σώζεται”, όπως είπε ο Νίκος Καζαντζάκης» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ζήτησε να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία με Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα, ο οποίος κατά την άποψή της «θα φέρει διέξοδο, προοπτική και ελπίδα στον λαό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...