310
Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί μαζί τις παλιές καλές ημέρες | Reuters

Η συνεπιμέλεια στο διαζύγιο των Μπραντ Πιτ και Ατζελίνα Τζολι

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2021, 10:40
Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί μαζί τις παλιές καλές ημέρες
|Reuters

Η συνεπιμέλεια στο διαζύγιο των Μπραντ Πιτ και Ατζελίνα Τζολι

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2021, 10:40

Την κοινή επιμέλεια των παιδιών της Αντζελίνα Τζολί και του Μπραντ Πιτ αποφάσισε, ύστερα από πέντε χρόνια δικαστικής διαμάχης, αμερικανός δικαστής στην Καλιφόρνια. Η απόφαση, όμως, δεν είναι τελεσίδικη.

Η Αντζελίνα Τζολί επέκρινε τον δικαστή γιατί αρνήθηκε να καταθέσουν τα παιδιά στο δικαστήριο και αρκέσθηκε στις συνεντεύξεις τους με ειδικούς. Είπε συγκεκριμένα ότι αρνήθηκε να ακούσει τις αποδείξεις που σχετίζονται με την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών.

Εκτός από τα δίδυμα παιδιά του ζεύγους, που είναι 12 ετών, όλα τα άλλα παιδιά είναι άνω των 14 ετών, ηλικία που, όπως είπε η μητέρα τους, τους επιτρέπει να καταθέσουν στο δικαστήριο χωρίς κίνδυνο για την ψυχική υγεία τους.

Η ηθοποιός είπε, επίσης, ότι ο δικαστής «απέτυχε να εξετάσει επαρκώς» ένα άρθρο του δικαστικού κώδικα της Καλιφόρνιας, το οποίο αναφέρει ότι είναι επιζήμιο για τα παιδιά εάν η επιμέλεια παρέχεται σε άτομο με ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας.

Η Τζολί είχε ζητήσει διαζύγιο το 2016, λίγες ημέρες μετά από έναν καβγά του ζεύγους σε ιδιωτική πτήση που μετέφερε την οικογένεια από τη Γαλλία στο Λος Αντζελες.

Ο Πιτ κατηγορήθηκε για κακοποίηση του τότε 15χρονου γιου του κατά τη διάρκεια της πτήσης, αλλά οι ανακρίσεις από τους αρμοδίους της κοινωνικής  πρόνοιας και από το FBI δεν βρήκαν επαρκή στοιχεία εναντίον του.

Από τότε, ο ηθοποιός προσπαθούσε να κερδίσει τη συνεπιμέλεια.

Σύμφωνα με το Associated Press, στα νέα δικαστικά έγγραφα, που κατέθεσε η πλευρά της Τζολί, αναφέρεται ότι ο δικαστής «αρνήθηκε να ακούσει τους ανηλίκους, αποκλείοντας λανθασμένα τις αποδείξεις της που σχετίζονται με την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών, αποδείξεις κρίσιμης σημασίας για τα επιχειρήματά της».

Πάντως, πηγή από την πλευρά της Τζολί ανέφερε στο AP ότι το πρόβλημα δεν είναι η συνεπιμέλεια, καθώς υπάρχουν άλλα θέματα, τα οποία δεν αποκάλυψε, επειδή τα δικαστικά έγγραφα είναι σφραγισμένα. Οι δικηγόροι της Τζολί είχαν προσπαθήσει να αποκλείσουν τον δικαστή που πήρε την απόφαση, αλλά το εφετείο δεν έχει εκδικάσει ακόμα την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...