190
Φωτογραφία από την τελευταία αυτοψία του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα για τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ | INTIMEnews

Πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ στη Jacobs για αθέμιτη κερδοφορία

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2023, 10:22
Φωτογραφία από την τελευταία αυτοψία του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα για τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ
|INTIMEnews

Πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ στη Jacobs για αθέμιτη κερδοφορία

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2023, 10:22

Πρόστιμο συνολικού ύψους €1.000.000 στην εταιρεία «JACOBS DOUWE EGBERTS GR. Ε.Π.Ε.», για την οποία ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς
(ΔΙΜΕΑ), επέβαλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Το πρόστιμο αφορά  παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Οι εντατικοί έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ συνεχίζονται. Μόνο τον Νοέμβριο έχουν γίνει περισσότεροι από 1.250 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των €5,5 εκατ.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Ανάπτυξης – σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα κινητοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού- έχει πραγματοποιήσει από την αρχή του 2023 περισσότερους από 20.600 ελέγχους και έχει επιβάλει πρόστιμα συνολικού ύψους €10,3 εκατ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά:

«Η μάχη προς όφελος των ελληνικών νοικοκυριών συνεχίζεται. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κερδοσκοπεί αθέμιτα εις βάρος του Έλληνα πολίτη, ιδίως υπό τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει στην αγορά ο εισαγόμενος πληθωρισμός. Η ελληνική κυβέρνηση είναι η μόνη  στην Ευρώπη που διαθέτει και εφαρμόζει νόμο κατά της αθέμιτης κερδοφορίας.

Η διαρκής παρουσία των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Ανάπτυξης στην αγορά εξασφαλίζει την τήρηση της νομιμότητας, τον υγιή ανταγωνισμό και  – όπως αποδεικνύεται στην πράξη – μειώνει τις τιμές στα ράφια.»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...