377
Οι φιλικές σχέσεις του πρίγκιπα Αντριου με τον Επστάιν είναι γνωστές από καιρό – έχουν φωτογραφηθεί μαζί τουλάχιστον από το 2000 | EPA/Tamas Kovacs

Προσπαθεί το FBI να συγκαλύψει την εμπλοκή του πρίγκιπα Αντριου στο σκάνδαλο Επστάιν;

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2019, 15:04
Οι φιλικές σχέσεις του πρίγκιπα Αντριου με τον Επστάιν είναι γνωστές από καιρό – έχουν φωτογραφηθεί μαζί τουλάχιστον από το 2000
|EPA/Tamas Kovacs

Προσπαθεί το FBI να συγκαλύψει την εμπλοκή του πρίγκιπα Αντριου στο σκάνδαλο Επστάιν;

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2019, 15:04

Η φυγή ενός αμερικανού πρώην βοηθού σερίφη στη Ρωσία, η οποία συνοδεύεται από ισχυρισμούς ότι έχει στην κατοχή του εκατοντάδες ώρες επιβαρυντικού υλικού από την κατοικία του δισεκατομμυριούχου παιδεραστή Τζέφρι Επσταϊν, προσδίδει άλλη διάσταση στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης δεκάδων γυναικών.

Πολύ περισσότερο γιατί δηλώνει πως το FBI επιχειρεί να συγκαλύψει τη σχέση του πρίγκιπα Αντριου, γιου της βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ, με την υπόθεση.

Πηγές των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τους Times, εκφράζουν τον φόβο ότι ο Τζον Ντούγκαν, σύμβουλος τεχνολογικών θεμάτων, παρέδωσε στους Ρώσους στοιχεία  που «καίνε» τον πρίγκιπα Αντριου. Οι φιλικές σχέσεις του Αντριου με τον Επστάιν ήταν γνωστές από καιρό – έχουν φωτογραφηθεί μαζί τουλάχιστον από το 2000.

Ο ίδιος ο Ντούγκαν δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι δεν τον έχουν προσεγγίσει οι Ρώσοι αλλά και ότι είναι «γελοίο» να ισχυριστεί κανένας ότι θα παρέδιδε πληροφορίες που κατείχε. Επιβεβαίωσε όμως ότι είχε επαφή με τον Πάβελ Μπορόντιν, πρώην αξιωματούχο στο Κρεμλίνο, αλλά μόνο για επαγγελματικά θέματα.

Αλλά πάντως δηλώνει βέβαιος ότι «το FBI εμπλέκεται σε κάποιου είδους συγκάλυψης με τον Επστάιν. Αυτό οπωσδήποτε αφορά τον ρόλο του Αντριου ή ότι κάποιος υψηλά ιστάμενος του FBI επισκέφτηκε την κατοικία [ενν,. του Επστάιν] και δεν θέλουν να το αποκαλύψουν».

Μία τουλάχιστον γυναίκα, η Βιρτζίνια Τζιούφρε, 35 ετών σήμερα, έχει υποστηρίξει ότι ως έφηβη ήταν «σκλάβα του σεξ» που διέθετε ο Επστάιν. Ο Αντριου έχει αρνηθεί ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις μαζί της.

Ο Ντούγκαν δηλώνει ότι έχει 200 ώρες βίντεο από τις κατοικίες του Επστάιν και άλλα έγγραφα, υλικό που του έδωσε ένας αστυνομικός που ερευνούσε καταγγελίες για μαστροπεία ανηλίκων από τον Επστάιν.

Αυτό το υλικό κράτησε το FBI όταν ερεύνησε την κατοικία του Ντούγκαν το 2016, είπε στην εφημερίδα και δήλωσε ότι έχει αντίγραφα του υλικού που θα δημοσιευτούν μόνο αν γίνει κάτι κακό στον ίδιο ή την οικογένειά του. Επισήμανε δε ότι οι ανησυχίες των Βρετανών για επαφές του με τη Ρωσία «προέρχονται από τους Αμερικανούς».

Ο δισεκατομμυριούχος Τζέφρι Επστάιν με τις υψηλές διασυνδέσεις είχε αποφύγει τη δίωξη από ομοσπονδιακό δικαστήριο το 2008 έχοντας συμφωνήσει να δηλώσει ένοχος ενώπιον πολιτειακού δικαστηρίου. Εμεινε στη φυλακή 13 μήνες και καταγράφηκε στον κατάλογο των δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων.

Συνελήφθη εκ νέου το 2019, του ασκήθηκαν κατηγορίες αλλά βρέθηκε νεκρός στο κελί του τον Αύγουστο. Αιτία του θανάτου, κατά την ιατροδικαστική έρευνα, η αυτοκτονία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...