256
| REUTERS/Steve Marcus/File Photo

Προσοχή, μην ανοίξετε το link! H νέα παγίδα με την «επιστροφή φόρου»

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 11:10
|REUTERS/Steve Marcus/File Photo

Προσοχή, μην ανοίξετε το link! H νέα παγίδα με την «επιστροφή φόρου»

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 11:10

Λάβατε αυτές τις ημέρες e-mail ότι δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας καλούν «να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής»;

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανοίξετε το αποστελλόμενο link, καθώς, όπως προειδοποιεί και η ΑΑΔΕ, πρόκειται για τη νέα ηλεκτρονική απάτη που έχουν στήσει επιτήδειοι μέσω e-mail το οποίο εμφανίζεται να έχει αποσταλεί από κρατική υπηρεσία (την ίδια την ΑΑΔΕ ή το gov.gr).

Αν δείτε ένα τέτοιο e-mail στο inbox σας, εκτός του ότι δεν πρέπει να πατήσετε το προτεινόμενο link, πρέπει να διαγράψετε αμέσως το μήνυμα, καθώς περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

H ΑΑΔΕ εφιστά την προσοχή των φορολογουμένων με την ακόλουθη προειδοποίηση:

Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, που αναγράφουν ότι η Εφορία σας ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας προτρέπουν «να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής».

Εφιστούμε εκ νέου την ιδιαίτερη προσοχή σας, καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

Για την προστασία σας:

1. ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)

2. ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος

3. Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

Χαρακτηριστικό της απόπειρας εξαπάτησης είναι η παραλλαγή των μηνυμάτων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανή λάθη στη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Επίσης, στις περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω mail, ενώ το μήνυμα φαίνεται να αποστέλλεται από κρατική υπηρεσία (πχ. από @aade.gr ή @gov.gr), ο πραγματικός αποστολέας είναι άγνωστη ηλεκτρονική διεύθυνση, συνήθως στην αλλοδαπή.

Συνιστούμε να είστε επιφυλακτικοί και να ελέγχετε με πολλή προσοχή παρόμοια παραπλανητικά μηνύματα ή sms που τυχόν λάβετε στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...