319
| ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσοχή! Ερχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2021, 15:00
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσοχή! Ερχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2021, 15:00

Nέα προειδοποίηση γαι επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες στο Ιόνιο και μεγάλο τμήμα της ηπειρωτική χώρας, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, η ΕΜΥ ανακοίνωσε ότι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε την Πέμπτη (09/12) τροποποιείται και αναβαθμίζεται σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς τα προβλεπόμενα ύψη βροχής για το Σάββατο (11/12) είναι πολύ υψηλά στις προαναφερθείσες περιοχές.

Οι θυελλώδεις νότιοι – νοτιοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν περαιτέρω και στα πελάγη – κυρίως στο Αιγαίο- θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 8 με 9 Μποφόρ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν από τα ξημερώματα του Σαββάτου το Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά.

Βαθμιαία το κύμα της κακοκαιρίας θα επηρεάσει την Πελοπόννησο, καθώς και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα επηρεαστούν η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, με εξασθένηση από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Το κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει και την ανατολική Στερεά, και πιο συγκεκριμένα την Εύβοια και την Αττική, κατά τις απογευματινές – πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου, χωρίς να προβλέπονται πάντως ιδαίτερα μεγάλα ύψη βροχής.

Για το Σάββατο 11/12, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στις Κυκλάδες και πιθανώς από τις βραδινές ώρες στα βορειότερα τμήματα των Δωδεκανήσων.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες στα βορειοδυτικά θα είναι πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 τοπικά 8 Μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 9 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 και μόνο στα νησιά του Αιγαίου θα φθάσει κατά τόπους τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...