371
| Dimitris Kapantais / SOOC

Προσκλήσεις Κασσελάκη για συναντήσεις με Ανδρουλάκη και Κουτσούμπα

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2023, 18:21
|Dimitris Kapantais / SOOC

Προσκλήσεις Κασσελάκη για συναντήσεις με Ανδρουλάκη και Κουτσούμπα

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2023, 18:21

Πήγες της Χαριλάου Τρικούπη επιβεβαίωσαν το απόγευμα της Δευτέρας πως το γραφείο του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε επισήμως πρόσκληση σε συνάντηση στο γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής «είναι θετικός» στο αίτημα για την «εθιμοτυπική», όπως τη χαρακτήρισαν, συνάντηση με τον κ. Κασσελάκη και ζήτησαν να πραγματοποιηθεί «στα τέλη της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης».

Νωρίτερα, η Κουμουνδούρου είχε γνωστοποίησει πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ «ανέλαβε τη θεσμική πρωτοβουλία συνάντησης με τον Πρωθυπουργό», με τη συνάντηση τους να προγραμματίζεται για την Τετάρτη το πρωί, στη Βουλή, όπως ανακοινώθηκε και από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, «παρόμοια θεσμική πρόσκληση απευθύνθηκε» από την πλευρά Κασσελάκη τόσο προς το ΠΑΣΟΚ όσο και προς το ΚΚΕ.

Συνεδριάζει την Τρίτη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με χωριστή ενημέρωση από την αξιωματική αντιπολίτευση, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής με θέμα την «προετοιμασία ενόψει της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2024 και της συζήτησης του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών “Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις”».

Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν «με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στις 18:00», ενώ «στη συζήτηση έχουν κληθεί και θα συμμετέχουν οι συντονιστές/συντονίστριες και οι αναπληρωτές/αναπληρώτριες των Τμημάτων της ΚΕ».

Επίσκεψη Κασσελάκη σε Αρειο Πάγο και ΑΣΕΠ πριν από την ΚΟ

Ανακοινώθηκε, τέλος, πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στις 9:30 π.μ. το πρωί της ίδιας ημέρας στον Αρειο Πάγο, όπου θα συναντηθεί με την εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, Γεωργία Αδειλίνη, καθώς και στην έδρα του ΑΣΕΠ, όπου θα έχει τετ α τετ με το προεδρείο της ανεξάρτητης Αρχής.

Δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της επίσκεψης στον Αρειο Πάγο, ωστόσο θεωρείται πιθανό ότι ο κ. Κασσελάκης θα θελήσει να αναφερθεί στις πρόσφατες εξελίξεις της υπόθεσης των υποκλοπών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Οκτωβρίου 2023 η κυρία Αδειλίνη ζήτησε να διαβιβαστούν αυθημερόν στον Αρειο Πάγο οι δικογραφίες που αφορούσαν την υπόθεση των υποκλοπών που χειρίζονταν οι εισαγγελείς πρωτοδικών προκειμένου να ανατεθούν στον αντεισαγγελέα του ΑΠ, Αχιλλέα Ζήση. Ως αιτιολογία αναφερόταν η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της διερεύνησης και ο κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων.

Η συνάντηση με το προεδρείο του ΑΣΕΠ προγραμματίστηκε για τις δώδεκα το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...