172
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ εξέφρασε την απορία του με όσους επιλέγουν να μη φορούν μάσκα ακόμη και μέσα σε ένα γεμάτο αεροπλάνο ή ένα κατάμεστο αεροδρόμιο | ΙΝΤΙΜΕnews

Προς υποχρεωτικότητα στις μάσκες ολοταχώς;

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2022, 09:08
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ εξέφρασε την απορία του με όσους επιλέγουν να μη φορούν μάσκα ακόμη και μέσα σε ένα γεμάτο αεροπλάνο ή ένα κατάμεστο αεροδρόμιο
|ΙΝΤΙΜΕnews

Προς υποχρεωτικότητα στις μάσκες ολοταχώς;

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2022, 09:08

Στο ενδεχόμενο να γίνει ξανά υποχρεωτική η χρήση μάσκας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου  Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τη νέα έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο εάν δούμε ότι αυτό δεν τηρείται. Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, διότι ξέρετε, δεν είναι μόνο το αν θα γεμίσουν ή δε θα γεμίσουν τα νοσοκομεία και οι εντατικές. Είναι το θέμα ανθρώπινων απωλειών (…) και είναι επίσης η αναστάτωση που προέρχεται στην κοινωνική και οικονομική ζωή από τους ανθρώπους που νοσούν», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Για το νέο κύμα κορονοϊού είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη και πως η Ελλάδα έπεται των Ευρωπαίων κατά περίπου τέσσερις με πέντε εβδομάδες.

«Είναι και λίγο προφανές… Εγώ δεν καταλαβαίνω τον άνθρωπο που μπαίνει σε ένα αεροπλάνο που είναι ασφυκτικά γεμάτο και δε φορά μάσκα τι μπορεί να σκέφτεται εκείνη την ώρα», παρατήρησε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τις εικόνες επιβατών σε αεροδρόμια και αεροπλάνα (ή/και μέσα μαζικής μεταφοράς) που επιλέγουν να μη φορούν προστατευτική μάσκα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News