527
Αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία των καταστημάτων | ΙΝΤΙΜΕnews

Προς άνοιγμα της αγοράς 1η ή 8η Μαρτίου χωρίς ραντεβού – Τι είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης για το νέο SMS

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2021, 12:20
Αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία των καταστημάτων
|ΙΝΤΙΜΕnews

Προς άνοιγμα της αγοράς 1η ή 8η Μαρτίου χωρίς ραντεβού – Τι είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης για το νέο SMS

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2021, 12:20

Λύσεις για το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου επεξεργάζεται η κυβέρνηση με στόχο –και πιθανότερες ημερομηνίες– την 1η ή 8η Μαρτίου.

Αν και ως επικρατέστερο σενάριο θεωρείτο μέχρι σήμερα το άνοιγμα των καταστημάτων με click away ή click in shop, στο τραπέζι έχει πέσει και αυτό της ολικής επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, χωρίς ραντεβού, αλλά με χρονικό όριο για τους καταναλωτές, ώστε να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις με αφορμή τα ψώνια.

Το εν λόγω σενάριο προβλέπει πλήρες άνοιγμα όλων των κλάδων του εμπορίου χωρίς ραντεβού. Οπως, δηλαδή, άνοιξε η αγορά μετά τα Χριστούγεννα.

Για τον σκοπό αυτό, πιθανότατα θα τεθεί σε ισχύ νέος πενταψήφιος αριθμός SMS, διαφορετικός από το 13033. Με την αποστολή του SMS θα παρέχεται  χρονικό περιθώριο τριών ωρών στους καταναλωτές, οι οποίοι, όμως, θα έχουν δικαίωμα μόνο για ένα μήνυμα την ημέρα. Θα ισχύουν μέγιστος αριθμός πελατών σε κάθε κατάστημα ανάλογα με το εμβαδόν του (4 άτομα στα 100 τ.μ.), καθώς και όλοι οι κανόνες ασφαλείας. Σύμφωνα πάντα με το εν λόγω σενάριο, η προσέλευση θα είναι ελεύθερη στα καταστήματα, χωρίς ραντεβού, δηλαδή χωρίς click away ή click inside.

Μιλώντας για το νέο «SMS αγορών», ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά FM» ότι πρόκειται για μία καινούρια εφαρμογή με διαφορετικό πενταψήφιο νούμερο –από το 1033 που παραμένει ως έχει– το οποίο θα αφορά αποκλειστικά το λιανεμπόριο και θα έχει χρονικό περιορισμό.

«Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση (την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης) τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει και η αγορά», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

Ανοίγει νέα κατηγορία στην πλατφόρμα εμβολιασμού

Οσον αφορά το σύστημα εμβολιασμού που θα ανοίξει για την επόμενη ηλικιακή ομάδα των 70-74 ετών, ο υπουργός σημείωσε ότι θα ενταχθούν σε αυτό και οι ομάδες υψηλού κινδύνου (δείτε αναλυτικά εδώ).

«Η κατηγοριοποίηση των ευπαθών ομάδων γίνεται από τους ειδικούς, εμείς υλοποιούμε οτιδήποτε αποφασίζεται με βάση τα κριτήρια που αποφασίζεται. Θα ενταχθούν άμεσα οι ευπαθείς ομάδες. Είναι το αμέσως επόμενο στάδιο οι ομάδες υψηλού κινδύνου, που θα είναι παράλληλα με την ηλικιακή ομάδα των 70-74 ετών, ενώ το επόμενο στάδιο θα αφορά άτομα από ομάδες αυξημένου κινδύνου. Το πότε θα είναι αυτό, εξαρτάται από τις παραδόσεις των εμβολίων», διευκρίνισε, επαναλαμβάνοντας ότι η βεβαίωση εμβολιασμού θεωρείται και είναι εργαλείο διευκόλυνσης.

«Καλή υπουργός η Μενδώνη»

Στη συνέντευξή του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε και για την υπόθεση Λιγνάδη και τα «πυρά» του δέχεται η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Κάνοντας λόγο για εκχυδαϊσμό και κομματικοποίηση της συζήτησης που αδικεί τα ίδια τα θύματα και όχι την κυβέρνηση, εκτίμησε ότι «η κυρία Μενδώνη είναι μια καλή υπουργός, με την οποία συνεργάζομαι πολύ στενά μαζί της, η παραγωγικότητά της είναι δεδομένη. Αρκεί κανείς να μείνει στη μεγάλη εικόνα, στο δάσος κι όχι στο δέντρο. Το θέμα αυτό δεν πρέπει να κομματικοποιηθεί, η ουσία είναι να μπορέσουν τα θύματα να εκφραστούν, να μιλήσουν».

Οσο για το hashtag «ΝΔπαιδεραστές», ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρατήρησε ότι «αφήσαμε πολύ δύσκολα χρόνια πίσω μας, που μας έχουν κάνει κακό ως χώρα», υπογραμμίζοντας ότι «οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου θα πρέπει να το καταδικάσουν», καθώς «δεν έχουν να κερδίσουν τίποτε από αυτήν την ακραία πόλωση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...