227
| EPA/MATEUSZ MAREK

Προκλητική επίθεση Τσαβούσογλου κατά Δένδια: Κλαίγεται σαν μικρό παιδί

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2021, 12:02
|EPA/MATEUSZ MAREK

Προκλητική επίθεση Τσαβούσογλου κατά Δένδια: Κλαίγεται σαν μικρό παιδί

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2021, 12:02

Προκλητική επίθεση στον Νίκο Δένδια εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο CNN Turk, ενώ δεν δίστασε να εκβιάσει τις ΗΠΑ για το ζήτημα της πώλησης νέων μαχητικών αεροσκαφών.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη, ερωτηθείς για τις σχέσεις με την Ελλάδα, ο τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε προκλητικά: «στην Ανατολική Μεσόγειο δε θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας. Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών συμπεριφέρεται σα μικρό παιδί, αν δεν κλαφτεί πέντε φορές την ημέρα και δεν παραπονεθεί για την Τουρκία, δεν μπορεί να σταματήσει. Αυτό δείχνει κόμπλεξ κατωτερότητας και φόβο».

Ο Τσαβούσογλου δεν σταμάτησε εκεί και εκβίασε τις ΗΠΑ, την στιγμή που η Τουρκία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον για την προμήθεια νέων F-16 και τον εκσυγχρονισμό των παλιών μοντέλων που διαθέτει. «Εάν οι ΗΠΑ δεν μας δώσουν τα F-35, τότε θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο για τα ρωσικά μαχητικά SU-57 ή SU-35», είπε ο τούρκος υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, αμερικανοί βουλευτές και από τα δύο κόμματα, έστειλαν επιστολή στον Τζο Μπάιντεν και τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν, με την οποία ζητούν να μην προχωρήσουν στην πώληση στην Τουρκία 40 νέων F-16 ούτε να εκσυγχρονίσουν άλλα 80 μαχητικά αεροσκάφη της. «Ο πρόεδρος (Μπάιντεν) πρέπει να ενεργήσει προς το εθνικό συμφέρον μας, για χάρη της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και των συμμάχων μας στην περιοχή», ανέφερε η επιστολή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...