288
Από την έκρηξη βόμβας στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών στο Σύνταγμα, στις 23/11/2015 | Nikos Libertas / SOOC

Η ΟΛΑ πίσω από την επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2015, 02:53
Από την έκρηξη βόμβας στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών στο Σύνταγμα, στις 23/11/2015
|Nikos Libertas / SOOC

Η ΟΛΑ πίσω από την επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2015, 02:53

Η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», (Ο.Λ.Α.), ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα, στις 03:35 τα ξημερώματα της 24-11-2015. Αξίζει να τονισθεί πως οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής τοποθετούν την οργάνωση στον κύκλο ελέγχου του Νίκου Μαζιώτη, ενώ θεωρούν μέλος της και τον ληστή Γιώργο Πετρακάκο. Οι αρχές της ΕΛΑΣ, όταν είχαν κάνει έρευνες σε σπίτια στον Βόλο (εκεί που συνελήφθη ο Πετρακάκος), θεώρησαν ότι είχαν εξαρθρώσει την οργάνωση, είχαν βρει τον οπλισμό και τα κρησφύγετά της.

Η προκήρυξη -την οποία πήραν στα χέρια τους το μεσημέρι της Δευτέρας οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας- είχε αφεθεί στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Σμολένσκυ, στα Εξάρχεια. Η προκήρυξη, που είναι σε ηλεκτρονική μορφή, σε συσκευή αποθήκευσης USB («στικάκι»), περιλαμβάνει κείμενο 32 σελίδων. Το περιεχόμενο του κειμένου δεν έχει γίνει γνωστό, ενώ για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι βρέθηκε έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστου στην εφημερίδα «Το Βήμα» – η τηλεφωνήτρια ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία.  Από την πρώτη έρευνα δεν βρέθηκε στο σημείο, αλλά έπειτα από δεύτερη έρευνα, βρέθηκε ένας κίτρινος φάκελος με το USB, μέσα σε ένα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ.

Σύντομο βιογραφικό βίας

Η ΟΛΑ εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2013 με επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού, πρώτα με μια αποτυχημένη προσπάθεια εκτόξευσης ρουκέτας και αμέσως μετά με αυτόματα καλάσνικοφ.

Ακολούθησαν οι εξής επιθέσεις για τις οποίες η ΟΛΑ έχει αναλάβει την ευθύνη

30 Δεκεμβρίου 2013, επίθεση με δύο καλάσνικοφ κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, όπου έριξαν 60 σφαίρες.

14 Ιανουαρίου 2014, εκτόξευση ρουκέτας στα γραφεία της Mercedes στη Βαρυμπόμπη, όπου όμως, από λάθος υπολογισμό, δεν κατάφεραν να πλήξουν το κτίριο.

12 Δεκεμβρίου 2014, επίθεση με δύο καλάσνικοφ στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...