401
Φωτογραφία - ντοκουμέντο από την επίθεση των αρνητών στον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου |

Προκαλεί ο απόστρατος «Θεματοφύλακας»: «Καλοπροαίρετη ειρηνική πρωτοβουλία» η αρπαγή του γυμνασιάρχη

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2021, 14:05
Φωτογραφία - ντοκουμέντο από την επίθεση των αρνητών στον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου
|

Προκαλεί ο απόστρατος «Θεματοφύλακας»: «Καλοπροαίρετη ειρηνική πρωτοβουλία» η αρπαγή του γυμνασιάρχη

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2021, 14:05

Επιμένει προκλητικά στο απολογητητικό του υπόμνημα ένας εκ των έντεκα συλληφθέντων, αυτοαποκαλούμενων ως «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», χαρακτηρίζοντας «καλοπροαίρετη ειρηνική πρωτοβουλία, που τελικώς είχε απροσδόκητη εξέλιξη», την αρπαγή του γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας και τη μεταφορά του, σιδηροδέσμιου, στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Πρώην μέλος του κόμματος του φυλακισμένου για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλία Κασιδιάρη, ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ αρνείται κάθε συμμετοχή στο επεισόδιο, ισχυρίζεται ωστόσο ότι πρόθεση των πρωταγωνιστών του ήταν να αντιδράσουν »σε όλον αυτόν τον αδιάκοπο, συνεχή, ανηλεή κατατρεγμό της κοινωνίας που υποφέρει με τα λαμβανόμενα ακραία, ενίοτε απάνθρωπα και βάρβαρα υγειονομικά μέτρα αποστέρησης ελευθεριών και περιφρόνησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

«Είμαι εντελώς αμέτοχος στο συμβάν συνεπώς. Αντιμετωπίζω προβλήματα υγείας, διότι πάσχω από σακχαροδιαβήτη και είμαι υπερτασικός και λαμβάνω φαρμακευτική αγωγή και καθημερινά μετρώ το σάκχαρο διότι διαφορετικά τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή μου», αναφέρει στη αρχή του υπομνήματος και συνεχίζει:

«Σας εκφράζω πλήρως μετανιωμένος που βρέθηκα σε αυτήν την καλοπροαίρετη ειρηνική πρωτοβουλία που τελικώς είχε απροσδόκητη εξέλιξη την ειλικρινή βαθύτατη λύπη μου εδώ για το πρωτόγνωρο, ασύνηθες, κακό συμβάν που έλαβε εξαιτίας της μεγάλης δημοσιότητας τρομακτικές διαστάσεις, με στεναχώρησε ιδιαιτέρως και βέβαια την αμέριστη ηθική και ψυχική συμπαράστασή μου στον θιγέντα και φέροντα εκδορές, γυμνασιάρχη που ευτυχώς δεν τραυματίστηκε».

«Είμαι διαζευγμένος πατέρας, οικογενειάρχης, συνταξιούχος απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που προσπαθώ για τον βιοπορισμό μου και της οικογένειάς μου, έχω λευκό ποινικό μητρώο και δεν έχω απασχολήσει τις αστυνομικές ή δικαστικές αρχές. Πιστεύω υποκειμενικά ότι οι τελικώς εμπλεκόμενοι συγκατηγορούμενοι μου δεν είχαν ουσιαστική πρόθεση, βούληση ή σχεδιασμό αρπαγής ή βιαιοπραγίας παράνομης βίας σε βάρος του άγνωστου σε εμένα Γυμνασιάρχη, που τελικά έγινε με παροδική, σύντομη στέρηση της ελευθερίας του, καθώς οι δράσαντες κατευθύνθηκαν αμέσως σε λίγα λεπτά στο ΑΤ Πύδνου Κολινδρού, αποδέκτης της συσσωρευμένης οργής για τα όσα συμβαίνουν κατά την περίοδο της πανδημίας», φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον του ανακριτή .

Εν τω μεταξύ η σχετική εισαγγελική έρευνα που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με πρωτοβουλία της προϊσταμένης της Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, επεκτείνεται και στη δράση των «Θεματοφυλάκων» στην Αττική.

Συγκεκριμένα, με παραγγελία της η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας ζητεί να ερευνηθεί αν η δράση των ομάδων αυτών έχει επεκταθεί και σε περιοχές της πρωτεύουσας, και στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, να διερευνηθούν αδικήματα  όπως διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ακόμα και εγκληματική οργάνωση.

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τη δράση της ομάδας παρήγγειλε και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...