1253
|

Προκαλεί η οικογένεια του φονιά στη Ρόδο: «Δεν είναι το τέρας που λέτε – Ολες οι γυναίκες δεν είναι άγγελοι»!

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2021, 13:01

Προκαλεί η οικογένεια του φονιά στη Ρόδο: «Δεν είναι το τέρας που λέτε – Ολες οι γυναίκες δεν είναι άγγελοι»!

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2021, 13:01

Πρώτη την υπεράσπιση του φονιά της 32χρονης Δώρας ανέλαβε η μητέρα του, που μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι ο Κ.Μ. ήταν «ψυχούλα, το καλύτερο παιδί». Και τη σκυτάλη πήρε την Πέμπτη ο θείος του δράστη της γυναικοκτονίας στο Ροδίνι και αυτόχειρα, που λίγες ώρες πριν από την κηδεία της Δώρας, βγήκε να πει ότι ο 40χρονος δεν είναι το τέρας που παρουσιάζουν τα μίντια, αλλά ένας ερωτευμένος άντρας, παθιασμένος με τη σχέση του!

«Το παιδί δεν είναι το τέρας που το παρουσιάζουν. (…) Ο ανιψιός μου ήταν παθιασμένος με τη σχέση του, όπως πρέπει να είναι ο καθένας με τη σχέση του όταν είναι ερωτευμένος», είπε ο θείος του δράστη τής εν ψυχρώ εκτέλεσης της 32χρονης εκπαιδευτικού και προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πράξη του, συνέχισε λέγοντας:

«Για να φτάσει στο σημείο να αυτοκτονήσει ο ανιψιός μου, πρέπει να τη λάτρευε. Δεν δικαιολογώ καμία πράξη βίας, αλλά δεν μπορεί να παρουσιάζετε όλους τους φονιάδες όπως τους παρουσιάζετε τον τελευταίο καιρό, σαν τέρατα»

Εκεί όμως που «ξέφυγε» ο συγγενής του 40χρονου φονιά ήταν όταν επιχείρησε να ρίξει ευθύνες στο θύμα:

«Δεν είστε όλες οι γυναίκες θύματα, δεν είστε όλες άγγελοι. Είστε κι εσείς που απέξω είστε κούκλες και από μέσα είστε… μια άλλη λέξη (…) Η καθεμία από εσάς πρέπει να σέβεται αυτό που ο καθένας μας προσφέρει, περισσότερο και από το περισσότερο. Και όχι όταν σας φτιάξουμε και τα σπίτια και τις δομές που θέλετε, και μετά να λέτε “α, τώρα θέλω και την ελευθερία μου” και τέτοια», ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Στο άκουσμα όσων είπε ο θείος του 40χρονου δολοφόνου, η πρώην σύντροφός του είπε ότι η ίδια «είχε ενημερώσει την οικογένεια του δράστη για την κακοποιητική συμπεριφορά του και ότι χρειάζεται να τον παρακολουθήσει ψυχολόγος» και τότε συγκεκριμένος συγγενής τής απάντησε: «Εσύ, κοπέλα μου, χρειάζεσαι ψυχολόγο. Ο Κώστας είναι μια χαρά».

«Το παιδί μου είναι καλό παιδί, είναι ψυχούλα»

«Το παιδί μου είναι καλό παιδί, είναι ψυχούλα! Δεν το λέω επειδή είμαι μάνα του. Δεν μπορώ να πω πράγματα για την κοπέλα επειδή είναι νεκρή. Παιδεύτηκε το παιδί μου, πόνεσε πολύ και δεν άντεξε! Δεν μπορώ να πω για την κοπέλα, δεν θα πω τίποτα για εκείνη. Έφτασε στα όριά του, την αγαπούσε πολύ κι εκείνη έφυγε. Δεν θα σας πω τίποτα άλλο, το παιδί μου είναι χρυσό παιδί», επέμεινε μιλώντας στο Star Channel η μητέρα του 40χρονου δράστη που αυτοκτόνησε, ενώ ο πατέρας του αρκέστηκε να πει:

«Είχα να θαυμάσω παιδί, ήταν πολύ καλό παιδί, αυτό έχω να πω και τίποτα άλλο».

Οι αποκαλύψεις ωστόσο για το ποιόν του 40χρονου Κ.Μ. διαδέχονται η μία την άλλη και μετά τα όσα έγιναν γνωστά για την προσφυγή της πρώην συζύγου του στη Δικαιοσύνη (εδώ), στο φως της δημοσιότητας έρχονται και νέες καταγγελίες:

«Κάποια στιγμή με χτύπησε και του έκανα μήνυση. Με παρακολουθούσε. Ήξερε ποτέ έμπαινα και πότε έβγαινα από το σπίτι μου, πότε σχολάω από τη δουλειά μου. Άκουγε συνομιλίες μου. Παρακολουθούσε τα πάντα και ήξερε τα πάντα. Μου είχε κάνει δώρο κάποια στιγμή ένα κινητό, αφού μου έσπασε για κάποιο ασήμαντο λόγο το προηγούμενο κινητό μου, και είχε μέσα εφαρμογές όπου παρακολουθούσε τα πάντα», δήλωσε πρώην σύντροφός του στο Star.

Η γυναίκα είχε καταθέσει σειρά από μηνύσεις για άσκηση βίας αλλά και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, καθώς όπως κατήγγειλε στις Αρχές, ο 40χρονος έφθασε στο σημείο να την απειλήσει, παρουσία μπράβου, ότι θα κοινοποιήσει προσωπικές τις φωτογραφίες στο Διαδίκτυο για να τις δουν τα τρία παιδιά της.

«Όταν το έμαθα (τη δολοφονία) σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της. Από την πρώτη στιγμή που άκουσα για το συμβάν και τις λεπτομέρειες, ήταν σαν να φωτογράφιζαν τον δράστη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είχε πρόβλημα με οποιονδήποτε άντρα έκανα παρέα ή απλώς μιλούσα, ζήλευε πάρα πολύ, επενέβαινε στις παρέες μου, στην εμφάνισή μου και στη ζωή μου γενικότερα με απόλυτο τρόπο. Μου δήλωνε “ανατολίτης”, όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο ίδιος, θεωρούσε ότι η γυναίκα είναι κατώτερο ον και ότι έπρεπε να υπακούει στις εντολές του και στις επιθυμίες του. Αυτό ήρθε σε μεγάλη αντίθεση με τη συμπεριφορά του στην αρχή, όπου μου παρουσιάστηκε κύριος, ευγενικός και ότι με νοιαζόταν», κατέθεσε η 40χρονη σύμφωνα με την dimokratiki.gr.

Ήθελε να μάθει όλο το παρελθόν της, οτιδήποτε αφορούσε πρώην σχέσεις της με άντρες. Υποστήριξε ότι άρχισε σταδιακά να την παρακολουθεί, πότε μπαίνει, πότε βγαίνει από το σπίτι της και πού ακριβώς πηγαίνει. Παρακολουθούσε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέχρι και το σπίτι του πρώην συζύγου της και όπως κατέθεσε, είχε βάσιμες υποψίες ότι είχε εγκαταστήσει κάμερα στο σπίτι της, γιατί διαπίστωσε ότι γνώριζε λεπτομέρειες για την καθημερινότητά της και την προσωπική της ζωή, που με άλλον τρόπο δεν θα ήταν εφικτό.

Μάλιστα όπως η ίδια λέει, μία μέρα, με αφορμή έναν ασήμαντο λόγο, πέταξε το κινητό της στον τοίχο διαλύοντάς το, με σκοπό να της πάρει καινούργιο, προκειμένου να εγκαταστήσει εφαρμογές παρακολούθησης.

Διαπίστωσε η ίδια ότι ο 40χρονος «άκουγε συνομιλίες της μέσω εφαρμογής» και ειδικότερα το βράδυ της 12ης Ιουνίου 2020 πήγε στην οικία της και της έδειξε μια συνομιλία που είχε προηγηθεί λίγη ώρα πριν με έναν φίλο της, τον οποίο εξαρχής ζήλευε. Την ημέρα εκείνη, θυμωμένος, όπως υποστήριξε, τη χτύπησε στο πρόσωπο.

Η γυναίκα πήγε να ειδοποιήσει τις αρχές και όπως υποστήριξε την κυνήγησε με το αυτοκίνητό του, με κίνδυνο να προκληθεί τροχαίο ατύχημα. Υπέβαλε μήνυση εις βάρος του και στην πορεία, καθώς μετέβαινε στη δουλειά της, προσπάθησε να την επαναπροσεγγίσει.

Την παρακάλεσε να του δώσει έναν μήνα προθεσμία για να της αποδείξει ότι έχει αλλάξει και έχει μετανιώσει. Της ζητούσε να αποσύρει τη μήνυση και γενικά υπήρχαν ένταση στο επόμενο διάστημα, νεύρα και θυμός στη μεταξύ τους σχέση. Οταν αποφάσισε ότι δεν μπορεί άλλο να συνεχίσει μαζί του και του το ανακοίνωσε, την απείλησε πως ό,τι της έκανε ως τότε δεν είναι τίποτα μπροστά σε ό,τι θα της κάνει στο εξής.

Την ίδια ημέρα που του είπε ότι θέλει να χωρίσουν, όπως κατέθεσε η 40χρονη, κάλεσε έναν φίλο της, τον οποίο ζήλευε, με σκοπό να την εκθέσει, δείχνοντάς του φωτογραφίες σε προσωπικές της στιγμές, τις οποίες είχε πάρει από το κινητό το οποίο της είχε κάνει δώρο και είχε εγκαταστήσει εφαρμογή παρακολούθησης. Το περιστατικό συνέβη στις 2 Αυγούστου 2020.

Πληροφορήθηκε εκ των υστέρων ότι και την πρώην σύζυγο του τη χτυπούσε επανειλημμένα και την είχε απειλήσει με όπλο.

Φίλη της Δώρας που είχε μιλήσει μαζί της μία ημέρα πριν από τη δολοφονία της, την περασμένη Τρίτη, περιέγραψε με τη σειρά της την αρρωστημένη συμπεριφορά του 40χρονου:

«Ενα βράδυ», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, «είχε φτάσει στο σημείο να κλειδώσει τη Ντόρα έξω από το σπίτι όπου έμεναν μαζί για να την… τιμωρήσει επειδή θεωρούσε ότι είχε αργήσει!

Άλλες φορές, σύμφωνα με τη μαρτυρία της φίλης της Δώρας, ο δράστης δεν την άφηνε ούτε στο μπαλκόνι να βγει για να καπνίσει! Εκείνη είχε απευθυνθεί και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού ο 40χρονος είχε χακάρει τον υπολογιστή της και είχε διαγράψει φωτογραφίες της.

Για το βίαιο παρελθόν του δράση της δολοφονίας της Δώρας στη Ρόδο και τις καταδίκες σε βάρος του, μίλησε στον ΑΝΤ1 και ο δικηγόρος της πρώην συντρόφου του, Βασίλης Μπέης.

«Βίαιος, χειριστικός και επιθετικός» κατά δήλωση της πελάτισσάς του, ο 40χρονος «είχε βγάλει όπλο και τη σημάδευε», περιέγραψε για να συμπληρώσει: «Η εντολέας μου, είχε κάνει δυο φορές μήνυση στο δράστη για σωματική βία αλλά και εκβιασμό».

Οπως είπε ο κ. Μπέης, στο άκουσα της τραγικής είδησης, η γυναίκα είπε: «Δεν πρόλαβα να προειδοποιήσω το κορίτσι αυτό».

Οσο για το αν μπορεί η Αστυνομία να προλαμβάνει εγκλήματα όπως αυτό στο Ροδίνι, σε περιπτώσεις που υπάρχουν καταγγελίες για απειλή, ο κ. Μπέης απάντησε ότι τις περισσότερες φορές οι διωκτικές Αρχές κάνουν καλά τη δουλειά τους, ωστόσο «υπάρχει μια αργοπορία στη διεκπεραίωση των μηνύσεων ακόμα και σε σοβαρές υποθέσεις όπως αυτή».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...