177
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών | Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Προγράμματα οικονομικής συνεργασίας ενέκριναν Δένδιας και Τσαβούσογλου

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2021, 22:44
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών
|Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Προγράμματα οικονομικής συνεργασίας ενέκριναν Δένδιας και Τσαβούσογλου

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2021, 22:44

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εγκρίθηκε κατάλογος προγραμμάτων οικονομικής συνεργασίας, τον οποίο είχαν επεξεργαστεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Σεντάτ Ονάλ στην Καβάλα, στις 29 Μαΐου, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Ο κατάλογος, όπως έγινε γνωστό, περιλαμβάνει συνολικά 25 θέματα. Πρόκειται για 15 που είχε προτείνει η ελληνική πλευρά, 8 που είχε προτείνει η τουρκική, για την αμοιβαία αναγνώριση των εθνικών πιστοποιητικών κατά της COVID-19, καθώς και θέματα που άπτονται περιβαλλοντικής συνεργασίας, τα οποία τέθηκαν για πρώτη φορά προς συζήτηση κατά τη συνάντηση των αρμοδίων υφυπουργών στην Καβάλα.

Οι τομείς ενδιαφέροντος είναι οι εξής: Οικονομική – επιχειρηματική συνεργασία (7 θεματικές), Μεταφορές – τηλεπικοινωνίες (7 θεματικές), Τεχνολογία (2 θεματικές), Ενέργεια (1 θεματική), Τουρισμός (1 θεματική), Ναυτιλία (3 θεματική), Εκπαίδευση (1 θεματική), Κοινωνική Ασφάλιση (1 θεματική), Υγεία (1 θεματική) και Περιβάλλον (1 θεματική).

Επισημαίνεται ότι οι θεματικές ενότητες προτεραιοποιήθηκαν βάσει δυνητικού χρονοδιαγράμματος υλοποίησης.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, συμφωνήθηκε να υπάρξει νεότερη συνάντηση των δυο υφυπουργών, προκειμένου να συζητηθεί εις βάθος οδικός χάρτης της κάθε θεματικής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...