319
Από τις μεταγωγές άλλων κατηγορουμένων για την ίδια υπόθεση, τον Απρίλιο | Stringer / SOOC

Προφυλακίστηκε ο «Shark» για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2024, 23:12
Από τις μεταγωγές άλλων κατηγορουμένων για την ίδια υπόθεση, τον Απρίλιο
|Stringer / SOOC

Προφυλακίστηκε ο «Shark» για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2024, 23:12

Προφυλακίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, μετά την παράδοσή του στην Αστυνομία, ο «Shark», ένας από τους βασικούς κατηγορουμένους στην υπόθεση των χούλιγκαν που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πίσω από την επίθεση κατά των ΜΑΤ στου Ρέντη και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη (και όχι μόνο).

Ο άνδρα παραδόθηκε στις Αρχές νωρίτερα την ίδια ημέρα, παρουσία του δικηγόρου του.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο δείγμα που είχε ληφθεί από τον κατηγορούμενο, με σκοπό την ανίχνευση υπολειμμάτων ενεργοποιημένης πυροτεχνικής σύνθεσης, ανευρέθηκαν σωματίδια με τη σύσταση εκείνων που βρέθηκαν σε φορέα της φωτοβολίδας τύπου αλεξίπτωτου, όπως έγραψε η kathimerini.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος αστυνομικός που έχασε τη ζωή του τον Δεκέμβριο του 2023 είχε χτυπηθεί από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη».

Στο δείγμα από τα χέρια του «Shark» εντοπίστηκαν, επίσης, σωματίδια καταλοίπων πυροβολισμού.

Το προφίλ του «Shark»

Σκιαγραφόντας το προφίλ του άνδρα που πήρε τον δρόμο για τη φυλακή, το ethnos.gr έγραψε πως πρόκειται για οργανωμένο οπαδό του Ολυμπιακού και ηγετικό στέλεχος της Θύρας 7.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος άνδρας «παρίσταται στους αγώνες της ομάδας του Ολυμπιακού, σε όλα τα αθλήματα, και βρίσκεται συνήθως στον αγωνιστικό χώρο φορώντας διαπίστευση», όπως αναφέρεται στην πολυσέλιδη δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας.

Οι αστυνομικοί εμφανίζονται βέβαιοι πως «πρόκειται για ένα από τα ηγετικά στελέχη, το οποίο είχε σημαντικό ρόλο στην επίθεση των οπαδών του Ολυμπιακού την 07/12/2023 στο Ρέντη Αττικής», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο «Shark» «ξεχωρίζει στην Θύρα 7, καθώς κάθεται μαζί με άλλα άτομα, σε χώρο που επιτρέπονται διαπιστευμένοι. Επίσης, κινείται ελεύθερα σε όλους τους χώρους των γηπέδων χωρίς κανέναν περιορισμό, δηλαδή εισέρχεται σε όποια θύρα θέλει στη διάρκεια του αγώνα, περιφέρεται στον αγωνιστικό χώρο και δίνει εντολές στον οργανωτή της κερκίδας που τις μεταφέρει στους οργανωμένους οπαδούς με την ντουντούκα. Αποκομίζει χρηματικά οφέλη από τα “μεροκάματα”», αναφέρεται σε άλλο σημείο της δικογραφίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...