282
|

Προειδοποίηση για ΟΑΚΑ: Εχουμε δει καταρρεύσεις από τέτοιες ταλαντώσεις

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2018, 08:41

Προειδοποίηση για ΟΑΚΑ: Εχουμε δει καταρρεύσεις από τέτοιες ταλαντώσεις

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2018, 08:41

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μπορεί να εμφανίστηκε καθησυχαστική για την τρομακτική -κατά τα άλλα- ταλάντωση στο άνω διάζωμα των κερκίδων του ΟΑΚΑ, τα ερωτήματα ωστόσο για την στατικότητα και τη γενικότερη ασφάλεια του Σταδίου παραμένουν.

Bayern München in Athen#SK72

Geplaatst door Ultrachaos- Chaotisch und Wild op Woensdag 24 oktober 2018

Κύκλοι του υφυπουργού Αθλητισμού σημείωσαν την Τετάρτη ότι «ταλαντώσεις έχουν παρατηρηθεί και κατά το παρελθόν στο ΟΑΚΑ και σε άλλα γήπεδα με περισσότερα από ένα διαζώματα, χωρίς να συντρέχει λόγος ανησυχίας», ενώ από τη ΓΓΑ διαβεβαίωναν ότι άμεσα έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργεις προκειμένου να ελεγχθεί η στατικότητα του Σταδίου.

Στην Ελλάδα της γραφειοκρατίας ωστόσο, όπου μέχρι να πάει από το ένα «αρμόδιο» γραφείο στο άλλο το σχετικό έγγραφο, περνάει μία… «αιωνιότητα», κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την ταχύτητα αντίδρασης και κυρίως για την αρτιότητα και αποτελεσματικότητα των ελέγχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρμόδια γνωμοδοτική Επιτροπή χορήγησε άδεια λειτουργίας Ολυμπιακής Εγκατάστασης στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά το 2005 και το 2012 έγινε αποδοχή της γνωμοδότησης. Έκτοτε, το ΟΑΚΑ παίρνει άδεια με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ).

Σε συνέχεια πάντως, του εγγράφου της UEFA και του αιτήματος της διοίκησης του ΟΑΚΑ, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έδωσε εντολή στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία, να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες και να απαντήσει αρμοδίως, ενώ υπήρξε και επικοινωνία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Mιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής ΕΜΠ, Παναγιώτης Καρύδης, τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ελεγχθεί η στατικότητα του Σταδίου και να διευκρινιστεί η αιτία της ταλάντωσης, «αν δηλ. ήταν από την αρχή της κατασκευής ή όχι».

«Προφανώς υπάρχει πρόβλημα διότι από ταλάντωση έχουν γίνει καταρρεύσεις στο παρελθόν», υπογράμμισε ο καθηγητής, για να συμπληρώσει στην τοποθέτησή του: « Το πρόβλημα είναι τι φταίει. Αν υπήρχε από την αρχή ή παρατηρήθηκε τώρα. Αν παρατηρήθηκε τώρα το πρόβλημα είναι σοβαρότερο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...