186
Ηλιόπουλος και Τσαπανίδου την άνοιξη του 2023, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα θα ερχόταν με φόρα | Menelaos Myrillas/SOOC

Πρόεδρος της Βουλής: Η θέση του Ηλιόπουλου πάει στην Τσαπανίδου

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2024, 22:57
Ηλιόπουλος και Τσαπανίδου την άνοιξη του 2023, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα θα ερχόταν με φόρα
|Menelaos Myrillas/SOOC

Πρόεδρος της Βουλής: Η θέση του Ηλιόπουλου πάει στην Τσαπανίδου

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2024, 22:57

Η ανακοίνωση του Οθωνα Ηλιόπουλου ότι παραιτείται από βουλευτής προκειμένου να γίνει βουλευτής ο Στέφανος Κασσελάκης, ως ο άλλος εκπρόσωπος των αποδήμων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου του 2023, προκάλεσε μια σύγχυση ως προς το ποιος θα είναι εκείνος που τελικά θα κληθεί να καταλάβει την έδρα.

Αυτή τη σύγχυση ξεκαθάρισαν συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, στο γραφείο του οποίου απεστάλη και η επιστολή παραίτησης του κ. Ηλιόπουλου (με ημερομηνία 5 Αυγούστου, αλλά δημοσιοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, 10 Αυγούστου).

To ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθύνθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, σχετικά με την υποβληθείσα παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα του κ. Ηλιόπουλου και τα επόμενα βήματα για την πλήρωση της βουλευτικής έδρας.

Συνεργάτες του κ.  Τασούλα απαντώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρίνισαν τα εξής:

α. Η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι, βάσει του Συντάγματος, δικαίωμα του βουλευτή. Aπαξ και υποβληθεί δεν ανακαλείται.

β. Την παραίτηση ακολουθεί η ανακοίνωσή της στην Ολομέλεια της Βουλής. Μετά την ανακοίνωση ακολουθεί η πλήρωση της έδρας σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Εν προκειμένω θα κληθεί να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα η πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...