322
| REUTERS

Πρόεδρος ΙΣ Πιερίας: Ολοι ανεμβολίαστοι στην οικογένεια της 38χρονης εγκύου – δεν έφταιγε η γυναικολόγος της

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2021, 13:09
|REUTERS

Πρόεδρος ΙΣ Πιερίας: Ολοι ανεμβολίαστοι στην οικογένεια της 38χρονης εγκύου – δεν έφταιγε η γυναικολόγος της

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2021, 13:09

Διαφορετική διάσταση στη θλιβερή υπόθεση του θανάτου (εδώ) της 38χρονης εγκύου από Covid-19, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, έδωσε σε δηλώσεις του στο Μega την Πέμπτη, o πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Ηρακλής Τσανικίδης.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία από τη μητέρα της θανούσης στο ίδιο κανάλι, σύμφωνα με την οποία η γυναικολόγος της 38χρονης την είχε συμβουλέψει να μην κάνει το εμβόλιο όσο διαρκούσε η εγκυμοσύνη της.

Η 38χρονη γυναίκα από την Κατερίνη, η οποία δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, διαγνώστηκε  με Covid-19 στo τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ ήταν στην 33η εβδομάδα της κύησης. Στις 28 Σεπτεμβρίου εισήχθη στο νοσοκομείο της Κατερίνης και ακολούθως, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο.

Οι γιατροί κατάφεραν να πάρουν το βρέφος με καισαρική, η μητέρα του όμως δεν τα κατάφερε και υπέκυψε.

«Ακούσαμε ότι έκανε κάποια δήλωση η μητέρα της 38χρονης. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την οικογένεια. Αν δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο, δεν μπορεί να ξεκινήσει έλεγχος. Μίλησα, τελικά, με τον σύζυγο της θανούσης, που μου είπε ακριβώς τα αντίθετα από όσα λέει η μητέρα της 38χρονης. Οτι η γυναικολόγος τής είχε πει ότι έπρεπε να το κάνει το εμβόλιο, και ότι όλη η οικογένεια δεν είχε εμβολιαστεί, αλλά υπήρχε άρνηση από τη μεριά της οικογένειας», τόνισε ο κ. Τσακινίδης στις δηλώσεις του την Πέμπτη.

«Να μιλήσω με τη γυναικολόγο, να πω τι; Οτι ακούστηκε αυτό από τη μητέρα του θύματος; Μπορεί να με κατηγορήσει η συνάδελφος ότι τη συκοφαντούμε. Σε όποια καταγγελία έχουμε, μιλάμε με τον συνάδελφο», πρόσθεσε ο κ. Τσανικίδης και κάλεσε τη μητέρα της 38χρονης να κάνει επίσημα την καταγγελία της στον Ιατρικό Σύλλογο.

«Οπως κατάλαβα, όμως, δεν είχε εμβολιαστεί κανείς στην οικογένεια, αυτό κατάλαβα όταν μίλησα με τον σύζυγο», παρατήρησε, υπογραμμίζοντας ότι στην Κατερίνη το 97% των γιατρών είναι εμβολιασμένοι. «Μπορεί να έχουμε χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού ως περιοχή, αλλά ως γιατροί εμείς δώσαμε μεγάλο αγώνα για να πείσουμε τους συναδέλφους μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣ Κατερίνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...