351
Ο υπουργός Ανάπτυξης στην τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1 | YouTube

Πρόεδρος Εστίασης Αττικής: Ο Αδωνις Γεωργιάδης μάς έχει βοηθήσει

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2021, 12:42
Ο υπουργός Ανάπτυξης στην τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1
|YouTube

Πρόεδρος Εστίασης Αττικής: Ο Αδωνις Γεωργιάδης μάς έχει βοηθήσει

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2021, 12:42

Επαναλαμβάνοντας τα περί λεκτικής υπερβολής για την προτροπή του (εδώ) προς τους επιχειρηματίες της εστίασης να του δώσουν τα κλειδιά των μαγαζιών τους, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, προέβαλε όσα είπε σε διάλογο που είχαν την Τρίτη στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Ενωσης Εστιατόρων και Συναφών Αττικής, Γιάννης Δαβερώνης, αναφορικά με τη στάση του υπουργείου έναντι της εστίασης.

«Ακούστε λοιπόν εάν είμαι ή όχι στο πλάι τους όποτε με έχουν χρειαστεί – για να σταματήσει και λίγο η σπέκουλα», ήταν το σχόλιο με το οποίο συνόδευσε ο κ. Γεωργιάδης το σχετικό απόσπασμα του διαλόγου του με τον κ. Δαβερώνη.

«Η αλήθεια είναι όποτε του έχουμε ζητήσει κάποια πράγματα, ο υπουργός προσπαθεί να μας  βοηθήσει», «δεν πρέπει να μπούμε σε μία διαμάχη κυβέρνησης και επιχειρηματιών εστίασης», «αυτή τη στιγμή προέχει να σωθεί ο κλάδος της εστίασης», δήλωσε ο Γιάννης Δαβερώνης, ζητώντας να υπάρξουν τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία.

«Ειμαι μαζί σας 100% κύριε πρόεδρε, πρέπει να με πιστέψετε, έχω πολύ μεγάλη αγωνία για τον κλάδο της εστίασης», απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, προαναγγέλλοντας νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ σχεδιασμένο αποκλειστικά για τον δοκιμαζόμενο κλάδο και εφάπαξ επιδότηση των επιχειρήσεων.

ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε συγγνώμη

Ο κ. Γεωργιάδης δεν είχε το θάρρος να ζητήσει ούτε συγγνώμη, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μετανιώνει για τίποτα και περιμένει μετά τα λουκέτα να του παραδώσουν τα κλειδιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου:

«Ο κ. Γεωργιάδης που εχθές με πρωτοφανή αλαζονεία ζητούσε να παραδώσουν σε αυτόν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους οι καταστηματάρχες της εστίασης, σήμερα, για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, τα έριξε στον κ. Σταϊκούρα που άφησε την εστίαση εκτός επιστρεπτέας ενίσχυσης.

Δεν είχε το θάρρος να ζητήσει ούτε μία συγγνώμη για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν φέρει δεκάδες χιλιάδες καταστηματάρχες και εργαζόμενους, ούτε τόλμησε να απαντήσει εάν μπορεί ο ίδιος να ζήσει με 534 ευρώ το μήνα.

Και φυσικά, δεν είπε ούτε μισή κουβέντα για μη επιστρεπτέα ενίσχυση, κούρεμα ιδιωτικού χρέους της πανδημίας και ουσιαστική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στην εστίαση.

Με λίγα λόγια, ο κ. Γεωργιάδης δεν μετανιώνει για τίποτα. Απλά περιμένει μετά τα λουκέτα και τις αθρόες απολύσεις, να του παραδώσουν τα κλειδιά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...